A biztonság jóval többet jelent:
menedéket

 

 

pártfogás

 

 

Van egy hely..
...ahol a biztonság mindenkié.

 


Anyaotthonunkban veszélyes élethelyzetbe került anyák és gyermekeik biztonságát óvjuk.

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Mivel ez a tevékenységünk igényli tőlünk a legnagyobb diszkréciót, így erről csak néhány szóban szólhatunk. A védelmet tőlünk leginkább azok az édesanyák és gyermekeik kapják meg, akik családon belüli erőszak áldozatai. Az ő érdeküket szolgálja, hogy nem fedjük föl hollétüket és a komplex gondozási és védelmi folyamat részleteit sem.

Kik számíthatnak biztonságra az Üdvhadsereg magyarországi tartományánál?

Egyetlen feltétel, hogy a szociális törvényben leírtaknak megfeleljenek a jelentkezők. Ennek vannak egészségügyi vonatkozásai is. Ezt szűrővizsgálat segítségével vizsgáltatjuk meg. Mivel az anyaotthonban közösségben élnek a bántalmazást szenvedett gondozottjaink, ezért fontos még, hogy a gondozottak az együttélés normáit is képesek legyenek betartani.

Csak az anyaotthonban ad az Üdvhadsereg biztonságot?

Szinte valamennyi intézményünkben van olyan gondozottunk, aki biztonság híján élt sokáig. Az életben, azonban, mindenkinek el kell tudni viselni kisebb-nagyobb bizonytalanságokat. Így otthonainkban miközben biztonságot nyújtunk, különböző módokon igyekszünk a bizonytalanságok helyes kezelésére is fölkészíteni a gondozottakat.

 

 

Az Üdvhadsereg ad valami többet is mint a biztonságot nyújtó állami intézmények?

Igyekszünk tudatosítani az általunk biztonságba helyezett édesanyákban a kinyilatkoztatás igazságait is. Különösen fontos ige e helyzetben, hogy „Erős vár a mi Istenünk.”. Természetesen ezt az igazságot senkinek sem „kötelező” elfogadnia, de mint segítő igét, mindenkinek fölkínáljuk átgondolásra.

Hogyan segítheti Ön az Üdvhadsereget, hogy sokaknak biztonságot tudjon adni?


Pénzzel

Tárgyi adománnyal

Önkéntes munkával

 

1% adó támogatással

Előző plakátjaink

biztonság

 

Biztonság

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk