A biztonság jóval többet jelent:
oltalmat

 

 

oltalmat

 

 

Van egy hely… ahol a támogatás mindenkié.

 


Fogjuk az elesettek kezét, hogy erőt és hitet adjunk az újrakezdéshez.

 

 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Különféle krízishelyzetekbe jutott embereknek és családoknak adunk az újrakezdéshez támogatást. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy nem pénzbeli segélyezést folytatunk, hanem olyan szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek révén a társadalomba való visszailleszkedést tesszük lehetővé. Mindezt az állami normák betartásával, de azt lelki támasz nyújtásával kiegészítve kapják a mi gondozottjaink.

Kik számíthatnak oltalomra az Üdvhadsereg magyarországi tartományánál?

Vannak férfiakat, nőket és családokat befogadó és támogató intézményeink is.  Ezekben az intézményekben bőrszínre, meggyőződésre vagy vallásra való tekintet nélkül bárki rászorulót ellátunk, aki megfelel azoknak a feltételeknek, amelyeket a szociális törvény előír.

 

 

Milyen intézményekben ad az Üdvhadsereg támogatást?

Szinte valamennyi intézményünkben. Van azonban három olyan helyünk, ahol a támogatás kimondottan az újrakezdést segíti. Az Új Reménység Háza például egy férfiak számára nyitva álló hajléktalan szálló. A Fény Háza Anyaotthon egy olyan hely, ahová a családon belüli erőszak elszenvedői kerülnek be, s ahonnan ők, mint egy megfrissült „félcsalád” lépnek vissza a társadalomba. A Válaszút Háza nők számára épült rehabilitációs otthon. Reményünk szerint, gondozottjaink innen a „normális és normakövető” életbe jutnak támogatásunkkal.

Az Üdvhadsereg ad valami többet is mint az állami intézmények?

Mi Isten igéjét is táplálékul adjuk. Gondozottjaink közül sokan ráébrednek, hogy a támogatást nem az Üdvhadsereg, hanem a Teremtő adja nekik. Természetesen mi is hozzájárulunk a kiutak megtalálásához, de nem mi vagyunk a mindent megoldani tudó közösség. Örömmel nyújtjuk, amit nyújtunk és tisztában vagyunk a határokkal. Ön segítene-e határokat egyre szélesebbé tenni?

Hogyan segítheti az Üdvhadsereget, hogy sokaknak támogatást tudjon adni?


Pénzzel

Tárgyi adománnyal

Önkéntes munkával

 

1% adó támogatással

 

Milyen projektünk fut most a cél érdekében?

Egyik komoly most futó projektünk a Gyöngyösi Reménység Házában kapott helyet. Itt olyan szociális szolgáltatásokat nyújtunk, amelyek segítségével a társadalomba jól illeszkedhetnek be olyan gyermekek és fiatalok, akiknek erre támogatás nélkül nem lenne jó esélyük.

Régebbi plakátjaink:

 

támogatás mindenkié

Támogatás

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk