Gyülekezetek

Az Üdvhadsereg egyház része az egyetemes keresztény egyháznak. Magyarországon jelenleg hat gyülekezetünk működik, Budapesten belül: Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Rákoscsabán, valamint vidéken : Debrecenben, Gyöngyösön és Miskolcon. Részletesebb információ ide kattintva érhető el.

Szociális intézmények

Istennel való kapcsolatunk meghatározza az életünket. Számunkra a hit és a cselekedet egymástól elválaszthatatlan,ezért segítünk rászoruló embereken, legyenek hajléktalanok, nélkülözők vagy krízishelyzetbe kerületek. Segítséget intézményesen adunk. Bővebbet ide kattintva tudhat meg.

Adományozás

ADOMÁNYOZÁS

 

Gyöngyösi hadosztály

Hadosztályunk fiatal, csak három éves múltra tekinthet vissza Gyöngyösön, az elmúlt év legnagyobb eredménye számunkra az volt, hogy állandó helyre költözhetett közösségünk, így alakalmaink az istentiszteletek, ima- és bibliaórák, a baba-mama és az ifjúsági klubok, a közös zenélések is mind otthonra leltek. Az elmúlt néhány évben jó kapcsolatunk alakult ki a városban, ismertségünk növekszik, gyakran veszik igénybe segítségünket, a szociális területen dolgozók is. Rendszeresen látogatjuk és segítjük a városi idősek otthonának lakóit, a gyermekek és családok átmeneti otthonának lakóit, a pszichiátria és szenvedélybetegségben élőket, a nagycsaládosokat, és a város hajléktalanjait is.

Szolgálatunk nem csak Gyöngyösre, de a környező falvakra is kiterjed az alábbi területeken:

  • Kirándulások, szabadtéri programok
  • Adományok: ruhák, élelmiszerek, tisztálkodó szerek, használt bútorok és műszaki cikkek
  • Szociális és lelki tanácsadás
  • Az ózdi idősek otthonában lelki segítségnyújtás a lakók és személyzet számára is
  • Nyári ingyenes gyermektábor a rászoruló gyermekek számára
  • Speciális segédeszközök adományozása

Vágyunk arra, és egyben legfontosabb célunk is, hogy: egyre több ember ismerje meg Jézust, mint személyes Megváltót szolgálatunkon keresztül ebben a városban is , és ezáltal gyökeresen meg tudjon változni az életük.

Lelki útravaló - Kinek,mikor

 

Gondolatok a Lukács evangéliuma 12 rész 40 verse alapján

Az utolsó időket éljük halljuk és olvassuk sokszor. A férjem azonban mindig azt mondja, mi lenne, ha számodra ma van az utolsó idő, ma hív haza Jézus, vagyis meghalsz? Vajon fel vagyunk készülve a találkozásra?  Vagy csak azt mondogatjuk, hogy: „Ó, nem! Még ez sem, meg az sem következett be! Ma még nem jöhet vissza az Úr Jézus!”

Nem ismerjük a napjaink számát. Talán a régiek éltek helyesen, akik minden nap úgy feküdtek le, mintha aznap éjszaka jött volna vissza Jézus.

Vajon mi sohasem fekszünk le haraggal a szívünkben?

Vagy minden nap végén el van rendezve minden az életünkben és nem baj, ha reggel már nem itt a földön ébredünk föl?

Várjuk, várjuk az elragadtatást, de azzal is számolnunk kell, hogy bármelyikünknél korábban következhet be, mint a többieknél, hogy: találkozik a Megváltójával.

 

Ezért „ Ti is legyetek készek…” Lk 12:40

 

Cséki Győzőné

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk