Gyülekezetek

Az Üdvhadsereg egyház része az egyetemes keresztény egyháznak. Magyarországon jelenleg hat gyülekezetünk működik, Budapesten belül: Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Rákoscsabán, valamint vidéken : Debrecenben, Gyöngyösön és Miskolcon. Részletesebb információ ide kattintva érhető el.

Szociális intézmények

Istennel való kapcsolatunk meghatározza az életünket. Számunkra a hit és a cselekedet egymástól elválaszthatatlan,ezért segítünk rászoruló embereken, legyenek hajléktalanok, nélkülözők vagy krízishelyzetbe kerületek. Segítséget intézményesen adunk. Bővebbet ide kattintva tudhat meg.

Adományozás

ADOMÁNYOZÁS

 

Üdvhadsereg Gyöngyösi Hadosztálya

Tel.: 37-504-041 Fax: 37-504-042 Villámposta: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát." data-cke-saved-' + path + '\'' + prefix + ':' + addy39215 + '\'>'+addy_text39215+'<\/a>'; //--> Tisztek (lelkészek):  Hegedüs Macher Rozália és Macher Ádám Alkalmaikat a Gyöngyös,  Jókai Mór utca 25. szám alatt kialakított imatermükben tartják: Hétfőn 10.00-12.00 óráig szociális és lelki tanácsadás Kedden 17.00-18.00 óráig Bibliaóra Csütörtökön 10.00-12.00 óráig „Iciri piciri” baba-mama klub Pénteken 17.00-19.00 óráig ifjúsági óra Szombaton 14.00-16.00 óráig fúvós zeneoktatás Vasárnap 10.00 órától Istentisztelet, az alkalom alatt 10 év alatti gyerekeknek külön foglalkozás Időszakos programjaik: Decembertől márciusig ételosztással segítenek a fedél nélkül élőknek, és bibliaórát is tartanak. Decemberben a rászoruló családoknak karácsonyi ünnepséget szerveznek, a gyermekeknek különféle programokkal és szerény ajándékkal kedveskednek, erre az utcán pénzt gyűjtenek. Egész évben élelmiszercsomagokat osztanak a rászoruló családoknak, valamint használt bútorokkal, műszaki cikkekkel, használt ruhákkal és lábbelikkel tudják segíteni a rászorulókat. Nyáron egyhetes napközis gyermektábort szerveznek szponzorok segítségével a rászoruló gyermekek részére. A tábor a gyerekeknek teljesen ingyenes. Nyáron fúvós zenei táborba visznek gyermekeket Budapestre, ahol képzett zenetanárok foglalkoznak velük, és a tábor végén koncertet is adnak. Fúvós és könnyűzenei gospel koncerteket szerveznek tavasztól őszig. Személyes ügyekben (esküvő, temetés, lelki gondozás, tanácsadás stb.) telefonon előre egyeztetett időpontokban tudnak megbeszélést tartani. Munkájukat a környékbeli falvakban is végzik. Az Üdvhadsereg egy nemzetközi keresztény szervezet, melynek hitvallása a Bibliára épül. Az 1865-ben William Booth metodista lelkész által alapított, Londonból induló, és jelenleg a világ 117 országában működő Üdvhadsereg mindenütt azonos irányelvek szerint munkálkodik, munkamódszereit azonban az adott ország körülményeihez igazítja. Fontos céljuk a szegénység és az erkölcstelenség elleni küzdelem. Magyarországon az Üdvhadsereg először 1924-től 1949-ig működött, majd 1990-ben kezdte újra munkáját. Közel 150 éve ugyanaz a jelszavuk: „Levest, szappant, üdvösséget”. Más szóval: ha az ember éhes, vagy nincs lehetősége tisztálkodni, nem elég Isten szeretetéről beszélni neki, hanem enyhíteni kell a szükségeket. Az Üdvhadsereg tehát szociális, karitatív jellegű szervezet, nem pedig zárt közösség. Alkalmaikon minden embert szívesen látnak, minden segítséget örömmel fogadnak, és más szervezetekkel és egyházakkal szívesen dolgoznak együtt. Hivatásukat – a nehéz helyzetbe került emberek megsegítését – komolyan veszik. Szolgálatukkal, munkájukkal Isten szeretetét akarják továbbítani minden ember számára.

Lelki útravaló - Kinek,mikor

 

Gondolatok a Lukács evangéliuma 12 rész 40 verse alapján

Az utolsó időket éljük halljuk és olvassuk sokszor. A férjem azonban mindig azt mondja, mi lenne, ha számodra ma van az utolsó idő, ma hív haza Jézus, vagyis meghalsz? Vajon fel vagyunk készülve a találkozásra?  Vagy csak azt mondogatjuk, hogy: „Ó, nem! Még ez sem, meg az sem következett be! Ma még nem jöhet vissza az Úr Jézus!”

Nem ismerjük a napjaink számát. Talán a régiek éltek helyesen, akik minden nap úgy feküdtek le, mintha aznap éjszaka jött volna vissza Jézus.

Vajon mi sohasem fekszünk le haraggal a szívünkben?

Vagy minden nap végén el van rendezve minden az életünkben és nem baj, ha reggel már nem itt a földön ébredünk föl?

Várjuk, várjuk az elragadtatást, de azzal is számolnunk kell, hogy bármelyikünknél korábban következhet be, mint a többieknél, hogy: találkozik a Megváltójával.

 

Ezért „ Ti is legyetek készek…” Lk 12:40

 

Cséki Győzőné

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk