Gyülekezetek

Az Üdvhadsereg egyház része az egyetemes keresztény egyháznak. Magyarországon jelenleg hat gyülekezetünk működik, Budapesten belül: Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Rákoscsabán, valamint vidéken : Debrecenben, Gyöngyösön és Miskolcon. Részletesebb információ ide kattintva érhető el.

Szociális intézmények

Istennel való kapcsolatunk meghatározza az életünket. Számunkra a hit és a cselekedet egymástól elválaszthatatlan,ezért segítünk rászoruló embereken, legyenek hajléktalanok, nélkülözők vagy krízishelyzetbe kerületek. Segítséget intézményesen adunk. Bővebbet ide kattintva tudhat meg.

Adományozás

ADOMÁNYOZÁS

 

Rákoscsabai Gyülekezet

Az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezete 1992. július 1-jén nyitotta meg kapuit a XVII. Kerület Óvónő u. 3. sz. alatt. Szolgálatuk során a gyülekezet tagjai jó kapcsolatot alakítottak ki a Családsegítő Központtal, Gyermekjóléti Szolgálattal, a Védőnői Szolgálattal és a helyi Nagycsaládosok Egyesületével. 1996. december 15-én a közösség egy szebb, nagyobb épületbe költözött a kerületen belül, a Lemberg utca 38-ba, és azóta folyamatosan itt működik. A gyülekezet az alábbi programokat biztosítja az érdeklődők számára:női bibliatanulmányozó kör, a női kreatív klub, a katonaképzés, a Baby-song baba-mama klub, a Szivárvány ifjúsági klub, a melegedőben evangelizációs igehirdetések, a gyülekezeti istentiszteletek melyekre minden érdeklődőt szeretettel várnak. Különleges szolgálatokkal is fordulnak a környezetük felé: a nyári napközis táborban helyet biztosítanak a kerületükben élő hátrányos helyzetű gyermekek számára, a Pantomim és Bábcsoport a kerületi iskolákban, néhány gyülekezetben, az Üdvhadsereg gyülekezeteiben és intézményeiben és a roma misszióban is aktív. Az Alfa tanfolyam célja, hogy segítséget nyújtson az érdeklődőknek a bibliai igazságok megértésében. Alkalmaik nyitottak, szeretettel várják a betérőket.

Lelki útravaló - Kinek,mikor

 

Gondolatok a Lukács evangéliuma 12 rész 40 verse alapján

Az utolsó időket éljük halljuk és olvassuk sokszor. A férjem azonban mindig azt mondja, mi lenne, ha számodra ma van az utolsó idő, ma hív haza Jézus, vagyis meghalsz? Vajon fel vagyunk készülve a találkozásra?  Vagy csak azt mondogatjuk, hogy: „Ó, nem! Még ez sem, meg az sem következett be! Ma még nem jöhet vissza az Úr Jézus!”

Nem ismerjük a napjaink számát. Talán a régiek éltek helyesen, akik minden nap úgy feküdtek le, mintha aznap éjszaka jött volna vissza Jézus.

Vajon mi sohasem fekszünk le haraggal a szívünkben?

Vagy minden nap végén el van rendezve minden az életünkben és nem baj, ha reggel már nem itt a földön ébredünk föl?

Várjuk, várjuk az elragadtatást, de azzal is számolnunk kell, hogy bármelyikünknél korábban következhet be, mint a többieknél, hogy: találkozik a Megváltójával.

 

Ezért „ Ti is legyetek készek…” Lk 12:40

 

Cséki Győzőné

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk