Gyülekezetek

Az Üdvhadsereg egyház része az egyetemes keresztény egyháznak. Magyarországon jelenleg hat gyülekezetünk működik, Budapesten belül: Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Rákoscsabán, valamint vidéken : Debrecenben, Gyöngyösön és Miskolcon. Részletesebb információ ide kattintva érhető el.

Szociális intézmények

Istennel való kapcsolatunk meghatározza az életünket. Számunkra a hit és a cselekedet egymástól elválaszthatatlan,ezért segítünk rászoruló embereken, legyenek hajléktalanok, nélkülözők vagy krízishelyzetbe kerületek. Segítséget intézményesen adunk. Bővebbet ide kattintva tudhat meg.

Adományozás

ADOMÁNYOZÁS

 

Válaszút Háza

A rehabilitációs otthont elsősorban olyan aktív korú munkaképes, egészségi, pszichés és szociális állapotukban visszafordítható módon károsodott személyek vehetik igénybe, akik önként vállalják rehabilitációjuk érdekében az együttműködést. Női rehabilitáció Az ellátottak az ország bármely területéről jelentkezhetnek etnikai, vallási, felekezeti megkülönböztetés nélkül: érkeznek utcáról, Büntetésvégrehajtási Intézményekből, kórházból, megromlott családi, élettársi kapcsolatból. Vannak olyanok, aki a lakásmaffia, a munkanélküliség vagy a prostitúció áldozatai, vagy állami gondozásból kikerült fiatalok. Komplex szolgáltatás (lakhatás biztosítása, egészségügyi ellátás, képzés, tanácsadás, személyiségfejlesztés, terápia…) nyújt lehetőséget az itt élők társadalmi beilleszkedéséhez. Nappali melegedő A XVII. kerületi Lemberg utcában található intézmény nappali melegedőjét 2007. január 1-tőlreggelenként felkereső hajléktalan emberek friss zsíros kenyeret és egy csésze-forró teát kapnak, mely éhségüket és szomjukat csillapítja. A következő szolgáltatásokat vehetik igénybe: személyes tisztálkodás, mosás, ruhaszárítás, csomagmegőrzés, postacímadás, szociális-ügyintézés, szociális, mentális segítségnyújtás, ruhaosztás, étkeztetés. A nappali melegedőt általában 80-90 fő veszi igénybe naponta. Népkonyha A népkonyhán étkezők létszáma naponta (hétfőtől péntekig) általában100-110 fő. A nappali melegedőbe betérők is igénybe vehetik, de kerületből érkező rászorultak is hozzájuthatnak a meleg ételhez.

Lelki útravaló - Kinek,mikor

 

Gondolatok a Lukács evangéliuma 12 rész 40 verse alapján

Az utolsó időket éljük halljuk és olvassuk sokszor. A férjem azonban mindig azt mondja, mi lenne, ha számodra ma van az utolsó idő, ma hív haza Jézus, vagyis meghalsz? Vajon fel vagyunk készülve a találkozásra?  Vagy csak azt mondogatjuk, hogy: „Ó, nem! Még ez sem, meg az sem következett be! Ma még nem jöhet vissza az Úr Jézus!”

Nem ismerjük a napjaink számát. Talán a régiek éltek helyesen, akik minden nap úgy feküdtek le, mintha aznap éjszaka jött volna vissza Jézus.

Vajon mi sohasem fekszünk le haraggal a szívünkben?

Vagy minden nap végén el van rendezve minden az életünkben és nem baj, ha reggel már nem itt a földön ébredünk föl?

Várjuk, várjuk az elragadtatást, de azzal is számolnunk kell, hogy bármelyikünknél korábban következhet be, mint a többieknél, hogy: találkozik a Megváltójával.

 

Ezért „ Ti is legyetek készek…” Lk 12:40

 

Cséki Győzőné

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk