Gyülekezetek

Az Üdvhadsereg egyház része az egyetemes keresztény egyháznak. Magyarországon jelenleg hat gyülekezetünk működik, Budapesten belül: Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Rákoscsabán, valamint vidéken : Debrecenben, Gyöngyösön és Miskolcon. Részletesebb információ ide kattintva érhető el.

Szociális intézmények

Istennel való kapcsolatunk meghatározza az életünket. Számunkra a hit és a cselekedet egymástól elválaszthatatlan,ezért segítünk rászoruló embereken, legyenek hajléktalanok, nélkülözők vagy krízishelyzetbe kerületek. Segítséget intézményesen adunk. Bővebbet ide kattintva tudhat meg.

Adományozás

ADOMÁNYOZÁS

 

Gyermektábor az Üdvhadsereg Rákoscsabai Gyülekezetében

Izgalmas és eseményekben gazdag két hetet tölthetett nálunk a kerületünkben élő gyermekek egy csoportja. Az idén is minden nap volt kézműves foglalkozás, csocsó, pingpong, röpi, játszóterezés, aszfaltrajz, sakk, rajzverseny, és lego, medencézés, és minden amire csak egy gyermek vágyhat. Voltunk a Margit-szigeten Bringó-hintózni, és egy felejthetetlen napot töltöttünk a Csodák Palotájában. Hagyományunkhoz híven, ebben a táborban is volt naponta bibliaóra, amely egy két héten át tartó színdarab keretébe volt foglalva, amelyben Izabella a városi elkényeztetett kislány, egy hegy lábánál húzódó meteorológiai állomáson töltötte a nyarat különleges nagynénikéjével Harmat Hajnallal, és segédjével Cseppkével, az esőcseppel. Ebben a kerettörténetben foglalt el központi helyet Isten Igéje, és csodálkozhattak rá a gyermekek, hogy minden, ami körülöttünk történik, a világ Teremtőjére, Istenre mutat. Hálásak vagyunk önkéntes segítőinknek, akik szabadidejüket áldozták arra, hogy a táborban a gyermekeknek semmiben ne legyen hiányuk, és tartalmas napokat tölthessenek el. Fiataljaink közül sokan évekkel ezelőtt táborozóként voltak nálunk, és ma már mint segítők vannak jelen. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik a tábor megrendezésében, és élménydúsabbá és gazdagabbá tételében közreműködtek. Támogatóink voltak: Rauch Hungaria Kft, Csodák Palotája, Bringo-hintó Kkt, Magyar Élelmiszerbank Egyesület, Opel Gyulai (XVII.ker). … és bár itt most utolsóként említjük, mégis elsősorban hálásak vagyunk Istennek, hogy megrendezhettük ezt a tábort, és hisszük, hogy a gyermekek akik nálunk táboroztak növekedtek Isten ismeretében, és világ egy kicsit jobb lehet általuk. „Ó, URunk, mi Urunk! Mily felséges a te neved az egész földön, az égen is megmutattad fenségedet! Gyermekek és csecsemők szája által is építed hatalmadat ellenfeleiddel szemben, hogy elnémítsd az ellenséget és a bosszúállót. Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó - mondom -, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá?” (Zsolt 8.2-5) Az alábbi linken látható néhány fénykép, amely a tábor hangulatába enged bepillantást: KATT IDE!

Lelki útravaló - Kinek,mikor

 

Gondolatok a Lukács evangéliuma 12 rész 40 verse alapján

Az utolsó időket éljük halljuk és olvassuk sokszor. A férjem azonban mindig azt mondja, mi lenne, ha számodra ma van az utolsó idő, ma hív haza Jézus, vagyis meghalsz? Vajon fel vagyunk készülve a találkozásra?  Vagy csak azt mondogatjuk, hogy: „Ó, nem! Még ez sem, meg az sem következett be! Ma még nem jöhet vissza az Úr Jézus!”

Nem ismerjük a napjaink számát. Talán a régiek éltek helyesen, akik minden nap úgy feküdtek le, mintha aznap éjszaka jött volna vissza Jézus.

Vajon mi sohasem fekszünk le haraggal a szívünkben?

Vagy minden nap végén el van rendezve minden az életünkben és nem baj, ha reggel már nem itt a földön ébredünk föl?

Várjuk, várjuk az elragadtatást, de azzal is számolnunk kell, hogy bármelyikünknél korábban következhet be, mint a többieknél, hogy: találkozik a Megváltójával.

 

Ezért „ Ti is legyetek készek…” Lk 12:40

 

Cséki Győzőné

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk