Hírek

Önt keressük!

Önt keressük!
Ön lesz a mi új munkatársunk szociális asszisztens munkakörben?

Üdvhadsereg Válaszút Háza Női Rehabilitációs Otthon

Munkakör megnevezése: Szociális asszisztens

Read more ...

János szakács. Most már.

János egy vidéki gyermekotthonban nőtt fel, ahonnan 18 éves, éretlen fővel került egyenesen az utcára. Aggasztóan gyakori az a tapasztalat, hogy az „intézetis” fiatalok néhány hét alatt fedél- és munkanélkülivé válnak, nagyon kevesen tudják csak megfelelő mederbe terelni életüket segítség nélkül. A legtöbben álmodni sem mernek piacképes képzettségről, munkáról, stabil egzisztenciáról.

Read more ...

Fruzsina

Az én történetem ott kezdődött, hogy a Bank, - devizás voltam - elárverezte az otthonomat.Mivel családom nincs, a fiam már felnőtt, hirtelen nem tudtam, hová menni, a garázs lett az "otthonom" ideiglenesen, ahová a bútoraimat és személyes holmimat tároltam, havi 20eFt-ért. Egy-két hónapig én még ismerősöknél húztam meg magam. 

Read more ...

Józsefvárosi gyerektábor

Az elmúlt két hétben bibliai napközis gyermektábort tartottunk az Üdvhadsereg Józsefvárosi gyülekezetében. Naponta 25 iskolás korú kisgyermek vett részt ezen az élménydús programon.

Read more ...

Több, mint hosszú hétvége, tojás és csokoládé

A Nagypéntektől Húsvétig terjedő időszakban szeretünk kikapcsolódni, pihenni és családlátogatásokat tenni.  A közösség és a másokkal való kapcsolat ápolása jót tesz a léleknek, a szívnek és a szellemnek is. A megszokottból, mindennapiból történő kilépés ez, elindulás másfelé, lépések talán az új felé.  

Read more ...

Zoltán és a jószolgálati díj

Zoltán lassan egy éve lakik az Üdvhadsereg Új Reménység Háza szállóján. Már felvételekor is szembetűnő volt, mennyire reálisan méri fel helyzetét, önmagát, lehetőségeit. A vele készült riportot osztanám meg sok szeretettel, mindazokkal, akik olvasni/látni szeretnék, van igenis lehetőség talpra állásra, a választásra. Az életért való küzdés mindig meghozza gyümölcsét. Isten áldása van rajta!

Read more ...

Gyermektábor Sajókazán

Jó hangulatú táborozásnak adott helyet az Üdvhadsereg sajókazai épülete, 2017. június 19-23. között, délutánonként, naponta 40-50 gyermek sereglett össze és élvezte a szünidei programokat. Sok közös játékkal, tematikus foglalkozásokkal, jellemformáló bibliai tanítással, valamint sok mozgással tánctanulással, sorjátékkal, szabadidős sportolással telt az idő. Volt részünk napsütésben és jégesőben is, de a hangulat töretlenül jó maradt és feltaláltuk magunkat a házon belül és a szabadban is.

Read more ...

Böbe története - Megmentett Anyuka

Papp Erzsébet vagyok, egy megmentett anyuka a kislányával. Sem elmondani, sem leírni nem lehet, mit tettek értünk, az életünkért, a jövőnkért az Üdvhadsereg , a Fényháza Anyaotthon vezetője, dolgozói. Megpróbálom szavakba önteni, hogy reményt adjak mindenkinek, hogy mindig van kiút és segítség.

Read more ...

Tanulni sosem késő

TANULNI SOSEM KÉSŐ, CSAK BÁTORSÁG KELL HOZZÁ

(Újrakezdők)

A negyven éves, három gyermekes édesanya a Fény Háza lakója. Gyermekeivel gyakran kell járjon orvoshoz, fejlesztésre, így alig marad ideje a munkára, de tudja, a jó és biztos munkahely elengedhetetlen családja fenntartásához.

Read more ...

Munkatársat keresünk

ÁLLÁSHIRDETÉS

Az Üdvhadsereg Új Reménység Háza Férfi Hajléktalan Átmeneti Szálló (1086 Budapest, Dobozi utca 29.) 1 fő szociális és mentálhigiénés munkatársat keres, heti 40 órában.

Elvégzendő feladatok:
-    Szociális ügyintézés
-    Egyéni esetmunka
-    Adminisztrációs feladatok végzése
-    Népkonyhai ebédeltetés koordinálása
-    Esetenként portai ügyelet

Feltétel:
-    Szakirányú felsőfokú végzettség (szociális munkás, szociálpedagógus)
-    Büntetlen előélet
-    A szociális ellátórendszer elméleti és gyakorlati ismerete
-    Számítógép felhasználói szintű ismerete

A jelentkezésnél előnyt jelent:
-    A hajléktalanellátó rendszer területén szerzett tapasztalat

Jelentkezés módja:
e-mailben, fényképes önéletrajzzal és motivációs levéllel az This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen

A jelentkezés határideje: 2017. március 20.

Az állás 2017. április 1-től tölthető be.

Illetmény, juttatások:
A bérezésre a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. Tv.  rendelkezései az irányadók.

ADOMÁNYOZÁS