Igényfüggő ellátás

Ha valaki szereti a rendet és a tisztaságot, ezen felül önmagára is igényes olyan szinten, hogy naponta fürdik és tiszta ruhaneműt ölt magára, akkor bizonyára felkeresi intézményünket.

Amióta a KENYSZI rendszert (Központi Elektronikus Nyilvántartás Szolgáltatás Igénybevételéről) bevezették, egy napon csak egy nappali ellátás vehető igénybe. Tehát ildomos minden szolgáltatást egy helyen igénybe venni.

első képAkik hozzánk járnak, reggelivel kezdik a napot, ami általában zsíros  illetve vajas kenyér lila hagymával, retekkel, uborkával. Előfordul, hogy töpörtyű és az említett zöldségek, de időnként szalámi, vagy valamilyen felvágott is adatik. Ezek után tisztálkodnak, ruhájukat kimosathatják és a magukkal hozott ruhát veszik fel tisztán, vagy amennyiben lehetőségünk van rá, adunk másikat. Ha nem tudunk váltóruhát adni, akkor mosás után megszárítjuk a ruháját. A vizesblokkokban az ellátottak rendelkezésére áll zuhanyozási lehetőség, amihez természetesen tusfürdőt, hajsampont, szappant és törülközőt biztosítunk. Mivel többnyire férfiak járnak hozzánk, akiknek a kulturált külsőhöz a borotválkozás hozzátartozik, ehhez eldobható borotvát és borotvahabot, arcszeszt és dezodort kapnak. Zuhanyzás után elengedhetetlen, hogy ne legyen vizes a hajuk a vendégeinknek, ezért hajszárításra is van lehetőség. Aki figyelmet 2 képfordít a cipője tisztaságára, annak még cipőkrémet is adunk. 3 kép A délelőtt folyamán változatos programokat, elfoglaltságokat kínálunk, ami lehet filmnézés, beszélgetés,  esetleg kertgondozás, avagy lélekápolás  és számítógép használat  főként álláskeresésre és kapcsolattartásra. Ezekre az estekre ingyen telefonálást is biztosítunk. 65 kép4 képA konyhánkon helyben készítik el az ételt, így teljesen frissen kerül az asztalra mindenki megelégedésére. A testi táplálék mellől nem nélkülözzük a szellemi, bibliai táplálékot sem, hiszen tevékenységünk fő mozgatórugója a Szentírás.     Egyetlen kérésünk van csupán, hogy ittasan ne jöjjön senki, mert a nyugalom és a békesség fenntartása ezt kívánja meg. 11   „aki énhozzám jön, azt én nem küldöm el” (Jn 6, 37)