Ima a gyermekekért

 Minden évben az Üdvhadsereg március utolsó vasárnapját a „Nemzetközi Imádság Napja a Gyermekekért” napjául tűzi ki. Ez évben ennek az imádságnak a napja március 29-ére esik, az alatt az egyszerű címszó alatt, hogy „Imádkozz szüntelenül” (Pál első levele a Thesszalonikaiakhoz 5:17).

Az Üdvhadsereg bátorítja hadosztályait (gyülekezeteit) és központjait, hogy különleges hangsúlyt fektessenek ezen napon arra, hogy imádkozzanak a világ minden gyermekéért.

Az előkészületekben segítségül a 2015-ös imádság  napjára a megbeszélés és információ forrásanyagát Michelle Woodhouse Őrnagynő és Teresa Everett Kapitánynő készítette elő (az Egyesült Királyság és az Ír Köztársaság Territóriumában szolgáló tisztek), valamint egy poszter készült a Nemzetközi Főhadiszálláson (IHQ) annak biztosítása érdekében, hogy minden szalutista. és barát tudjon erről az alkalomról. Minden forrásanyag elérhető a Nemzetközi Hadiszállás honlapján: sar.my/dopchildren2015. február 27.

Az imádság napja lehetőséget teremt megemlékezni arról, hogy az Üdvhadsereg gyermekekkel való munkája valóban világméretű.

Az online forrásanyag weboldala olyan egyszerű ötleteket tartalmaz, melyek segíthetnek amint az emberek arról gondolkodnak, hogy hogyan tudnának ennek részesévé válni.

A 2015-ös imanap virágvasárnapra esik, de Robson Őrnagynő ezt pozitívumnak látja. „Az az érték, melyet Jézus a gyermekeknek ad nagyon érthető virágvasárnapon”.  Máté evangéliumában 21:15-16 azt olvassuk, hogy a törvény vezető papjai és tanítói feldühödtek, amiért a gyerekek azt kiabálták: „Hozsánna Dávid Fiának!” a templom udvarán.
Jézusnak nem volt ideje ilyesfajta viselkedésre, és emlékeztette őket a zsoltárírók szavaira:” Te tanítottad meg a gyermekeket és a csecsemőket, hogy szájukból dicséret jöjjön elő.”

A tény, hogy a gyermekek jelentős szerepet játszottak azon a napon mikor Jézus Jeruzsálembe lépett, bátorításként és kihívásként szolgálhat számunkra. Hangoljuk magunkat Jézus válaszára a gyermekekhez és erősítsük őket minden módon, ahogyan lehetséges, imádságon keresztül is.

Jelentés a Nemzetközi Főhadiszállás
Kommunikációs Osztályáról

 

Munkánkat segítheti adományával az alábbi "gombra" kattintva, köszönjük !