Március a Fény Házában

Március a Fény házábanIdén is megünnepeltük a nőnapot. Az anyukákat szépen megterített asztallal, tavaszi virágokkal, finom süteményekkel és ízletes gyümölcsteával vártam. 


 

Nagyon meglepte őket a számukra elkészített kis fogadás, olyannyira, hogy szinte bátorítani kellett őket arra, hogy elkezdjék fogyasztani a finomságokat.

 

A nap mottója a nőiesség szépsége és értéke volt, e mottónak rendeltük alá az előttünk álló tavaszi időszakot is, ezzel is erősítve az anyukák önértékelését. A bibliai üzenetet is ehhez választottam. Eszter királyné különlegességéről, küldetéséről és bátorságáról beszéltünk, aki minden elkötelezett édesanyának, és nőnek a példaképe lehet, s akinek története sok inspirációt ad a ma elő nők számára.

Ismét eljött hozzánk az Üdvhadsereg bábcsoportja. A Vecsey kapitányok által vezetett kis társulat már a karácsonyi ünnepet is megszépítette számunkra jókedvű, zenés és elgondolkodtató előadásával.

 

Most a húsvét alkalmából és a húsvét üzenetével jöttek, a gyerekek nyelvén eljátszották az ünnep igazi üzenetét.
Minden gyermek kapott egy kis újságot, mely sok játékos fejtörőt és kifestőt és az anyukáknak szóló írást tartalmaz, és családonként egy, az előadás szövegét tartalmazó CD-t is átvehettek.

 

Az előadás után nagy ölelést is kaptak a gyerekek, és nagy örömükre bepillanthattak a „kulisszák mögé”.