Több, mint hosszú hétvége, tojás és csokoládé

Több, mint hosszú hétvége, tojás és csokoládé

A Nagypéntektől Húsvétig terjedő időszakban szeretünk kikapcsolódni, pihenni és családlátogatásokat tenni.  A közösség és a másokkal való kapcsolat ápolása jót tesz a léleknek, a szívnek és a szellemnek is. A megszokottból, mindennapiból történő kilépés ez, elindulás másfelé, lépések talán az új felé.  

A Nagypéntek és a Húsvét azonban ennél sokkal több! Nagypénteken és Húsvétkor mi keresztyének azt a csodálatos tényt ünnepeljük, hogy az emberek kapcsolatba léphetnek a Biblia Istenével. Ebben semmi mágikus nincs, nem szükséges semmilyen szertartás vagy különleges előismeret. Nincs szükség különleges tudásra vagy élethelyzetre. Elég, ha a saját szavainkat mondjuk el Jézus Krisztusnak, Isten Fiának. Erre vonatkozó  szakkifejezés az imádság, és Jézusnak elég az őszinte, nyílt beszéd. Azáltal, hogy Jézussal beszélek, kapcsolatot teremtek vele. Magyarországon, Európában és az egész világon sok ember merít erőt, hitet, kap segítséget és vezetést a mindennapokban a Jézussal való beszéd és kapcsolat révén. Ez a megszokottból, a mindennapiból történő kilépés, és elindulás másfelé, talán egy új felé.  

Természetesen ennél  sokkal többet lehetne elmondani a nagypénteken és húsvétkor történt eseményekről, az viszont nem férne bele ebbe az egy oldalba.  Az esemény leírásai egyébként is minden Bibliában megtalálhatók: Máté 27 és 28 ; Márk 15 – 16 ; Lukács 22 – 24; János 18 – 20 részekben.

Az Üdvhadsereg gyülekezeteiben olyan emberekkel együtt járjuk az utat, akik felállnak a megszokottból és lépéseket tesznek más irányba, az új felé. Szeretettel hívjuk meg összejöveteleinkre és örülünk, ha ezeken önt is köszönthetjük.  

Teljes szívből kívánunk vidám napokat az ünnepre, felállást a megszokottból és elindulást másfelé, lépéseket egy új irányba. A Magyarországi Üdvhadsereg nevében áldott Húsvétot és építő, bátorító kapcsolatokat kívánunk!