Józsefvárosi gyerektábor

Józsefvárosi gyerektábor

Az elmúlt két hétben bibliai napközis gyermektábort tartottunk az Üdvhadsereg Józsefvárosi gyülekezetében. Naponta 25 iskolás korú kisgyermek vett részt ezen az élménydús programon.

A tábor fő témája a végtelen utazás volt, amelyre az egyetlen úton Jézus Krisztuson keresztül juthatunk el. A gyermekekkel Pál apostol missziós útjainak izgalmas állomásait kísértük figyelemmel, és ebből próbáltunk a mai életünkre nézve útmutatás meríteni.  

Emellett naponként különböző izgalmas program színesítette a táborunkat.

Első hét

Az első héten kedden, az Igemag alapítvány szolgálói látogattak el hozzánk és egész napos interaktív játékokkal foglalták le a gyermekeket. Szerdán Péter bácsi, a festőművész látogatott el hozzánk, és az Úr Jézussal való találkozásának bizonyságtétele mellett a festészet alapjaiba vezette be kis hallgatóit, és csodaszép színes festményeket készítettek. Csütörtökön egy gyalogtúrán vettünk részt Katalin-pusztán, a Hangya Dani tanösvényen, ahol a különböző állomáspontokon feladatokat oldottunk meg, és az Óriások rétjén megpihenve a biblia történetet hallgattuk meg. Pénteken délelőtt pedig bűvész-showt láthattunk, amelyet az egyik ifjúsági segítőnk tartott, délután csapat versenyek voltak.  

Második hét

A második héten hétfőn bringó-hintóztunk a Margit-szigeten a Bringóvár jóvoltából, kedvezményes áron, kedden a Keresztény Motorosok Közössége látogatott el hozzánk, és az imaséta és a bibliai vezetéstechnikai ismeretek után a motorokat is megcsodálhatták, megsimogathatták a gyermekek, sőt álló helyzetben felülhettek rájuk. Szerdán Őrbottyánból érkezett hozzánk a keramikus művész Laci bácsi, aki a korongozás művészetébe vezette be a gyermekeket, óriási türelemmel és szeretettel. Csütörtökön a tenger világába kaptunk bepillantást a Tropicáriumban. Ezen a héten mindennap volt játékos angol foglalkozás is, amelyet nagyon élveztek a gyerekek.  

A két hét folyamán néhány éneket tanítottunk a gyermekeknek és egy táncot, amelyet a táborzáró istentiszteleten bemutattak a szülőknek.  
A tábort egy táborzáró istentisztelettel zártuk, ahol a bábcsoportunk egy bábelőadást mutatott be, "A városi nyúl tévedése" címmel. Az alkalom után közösen ebédeltünk, a szülők süteménnyel kedveskedtek, és még néhány órát együtt töltöttünk, a gyerekek játékkal és a szülők beszélgetéssel.  

Hálásak vagyunk Istennek a gyermekekért, akiket ebben a két hétben vigyázhattunk, szerethettünk, és tanítgathattunk arra, hogy Istennel lenni az életünk minden napján örömöt és biztonságot ad.  Hálásak vagyunk a segítőinkkért, akik töretlen szeretettel és jókedvvel vettek részt a szolgálatban, és hálásak vagyunk mindazokért akik anyagi vagy bármi más módon hozzájárultak a táborunk megtartásához.

Vecsey Enikő
gyülekezetvezető

 

Tábor galériája