Húsvét: remény, szeretet és megváltás

husvet feltamadas

Újabb Húsvéthoz érkeztünk, amelynek üzenete Isten helyreállító és megváltó szeretetéről szól. Éppen olyan erőteljes és lényeges ma is, mint amilyen volt akkor.

Már 2000 éve keresztyén hitünk és az evangéliumi üzenet központi jelképe a kereszt. Meghatározó része mindannak, amiben hiszünk és tettekre késztet: arra, hogy a remény, szeretet és megváltás üzenetét átadjuk a haldokló világnak.

Az Üdvhadsereg címerén a kereszt célzottan a központi részen helyezkedi el. Mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy személyes kapcsolatunk legyen a kereszttel, mint a bűnbánat helyszínével - ahol el tudunk fordulni gonoszságainktól, igazságtalanságainktól.

Ahol helyreállító kegyelmet és lehetőséget kapunk arra, hogy elkezdjünk egy új életet Krisztusban.

A kereszt megváltoztat, mert általa Isten szeretete, kegyelme és megbocsájtása árad az életünkbe.

Mint Üdvhadsereg tagok, tudjuk ezt. Ezt hirdetjük.

A kulcskérdés ez: Megtapasztaljuk-e mindig a Kereszt hatalmát, valóságát és átformálását a saját életünkben?

Átformáló - egy olyan erőteljes szó.

Használjuk a dicsőítésekben bibliaórákon, de újból és újból használjuk Üdvhadsereg szolgálati jelentéseiben.

Például Európában, emberek változáson mennek keresztül, menekültekből, megalapozott új közösségi tagokká válnak. Ez nem véletlenül történik az üdvhadsereg tagjai: katonái  és barátok dolgoznak olyan emberekkel, akik semmivel érkeznek, gyakran szörnyű nehézségeket és fájdalmakat hordoznak. Számukra lelki és érzelmi támogatás mellett, számos gyakorlati segítségnyújtást ajánlanak. Azoknak az embereknek- akik zömében nem keresztyének az Üdvhadsereg tagjai élő bizonyságtevőivé válhatnak Jézus Krisztusnak.

De sok helyen a világban, megváltozik az emberkereskedelem áldozatainak élete rabokból szabaddá lesznek, férfiak, nők és gyermekek is. Isten nevében az üdvhadsereg tagjai együtt dolgoznak a modern rabszolgaság áldozataival, biztonságos menedéket biztosítva, egészségügyi szakemberekhez és támogató szolgálatokhoz segítik megbizonyosodva afelől, hogy félelem és megtorlás mentes új életet tudjanak kezdeni.

Vagy gondolok most a több ezernyi Üdvhadsereg iskolákra, ahol százezer diák élete megváltozik az által, hogy oktatásban részesülhetnek, mivel más módon nincs lehetőségük erre. Isten nevében megkapják az eszközöket, hogy megszabaduljanak a szegénység csapdájából.

Keresztyénekként részesei vagyunk ennek a átformáló munkának, mivel győzedelmes és erőteljes életünk van a Kereszt által. Természetesen a Nagypéntek és a Kereszt csupán egy része a húsvét történetének.

Hála Istennek, hogy a történet nem zárul egy halott Megváltóval!

Egy feltámadott Urat imádunk, aki megtöri a bűn átkát és erőtlenné teszi azt. A vereséget átváltja a győzelem.  A gyengeséget átváltja az erő. Az ó ember hátramarad, és az új ember születik az üdvösségre. Ingyen ajándék ez, az örök élet és a feltámadás ereje minden hívő számára.

A dicsőséges valósága a húsvét hétfőnek az üres sír.

" Nincs itt, mert feltámadott"- voltak az angyal szavai Mt 28:6-ban

Semmi sem tarthatja vissza Istent- a bűn és minden bizonnyal a halál sem. A húsvéti események Isten szuverén hatalmát mutatják be. Aki beavatkozik fizikai és lelki valóságba. Nem csak akkor, hanem itt és most is a mi életünkben. Ahogy képletesen a Kereszt lábánál állunk, bizonyosak lehetünk afelől, hogy  Ő legyőzte a bűnt.

Az üres sírtól tartó utunkról tudjuk minden bizonnyal, hogy a halál elvesztette erejét. Kereszttől Feltámadásig; haláltól- életre milyen csodálatos átalakulás.

Ezen a Húsvéton mindannyian ismerjük meg Isten szeretetét, megbocsájtását, kegyelmét és hatalmát, ahogyan tapasztaljuk Feltámadt jelenlétét életünkben.

Imádkozom mindenkiért, hogy ragadja meg ezt az erőt a maga számára, és osszuk meg Urunk igaz szabadságának csodálatos áldását egy olyan világgal, amelynek égető szüksége van az átalakulásra.

Andre Cox, korábbi tábornok gondolatai 

Forrás: Nemzetközi Üdvhadsereg I Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. április 09.
A képek forrása: Dreamstime.com I Royalty-Free