Hatékony Életvezetési Tréning Program a Válaszút Házában

Lakóink nagy többségének otthonunkba kerülésekor nincs munkája, látása, célja a jövőre nézve, reményvesztettek és máról-holnapra élnek! Ragaszkodnak szokásaikhoz és nehéz őket változásra bírni. Éppen ezért, szükségét éreztük egy olyan tréning elindításának, amely hatékony életvezetési tanáccsal látja el gondozottainkat olyan módon, mely közelebb viszi őket Istenhez és megtapasztalhatják a hit erejével, mi is az a valódi siker.

Vagyis, hogy : P1060867-1

  • egyértelmű életcélt fogalmazzanak meg
  • felismerjék mi a szerepük saját fejlődésükben
  • megértsék miért fontos beépíteni bizonyos alapelveket az életükbe
  • megkezdjék a valódi sikerhez vezető rendszer kiépítését.

  Bízom benne, hogy a csoporttagok, ha alkalmazzák a tanultakat, hozzáállásuk az élethez pozitívabb lesz.  Belső erőforrásaikat használva elkezdik önmagukat aktív szerepbe hozni és egy világos cél megfogalmazásával elkötelezettebbé válhatnak mindennapjaikban a jövőt illetően is.

A tréning ideje alatt, ami 2013. április 4-től - 2013. július 4-ig tartott, (heti 1 alkalommal) a csoport rendszeres résztvevői megtanulhatták, hogy felelősséget kell vállalniuk saját életükért. Megismerhették gyengeségeiket és erősségeiket, tesztek, játékok segítségével. Beszélgettünk a megbocsátó erő hatalmáról, az igaz szeretetről, valamint, hogy kinek mi a szeretetnyelve. Felmerült a kérdés, hogy mennyire vagyunk értékesek, milyennek lát Isten és mi milyennek látjuk magunkat. Taglaltuk, hogyan kell megoldani a problémákat, szerepjátékokat játszottunk, konfliktuskezelést tanultunk. Tanulságos történeteket elemeztünk a Bibliából.

P1060874-1

A hölgyek választ kaphattak többek között arra is, hogy miért gerjedünk haragra és hogyan tehetjük azt, ami helyes, vagyis építsünk igaz alapokra!  (Csak akkor vesszük észre, hogy egy vonal görbe, ha mellé állítunk egy egyenest). Beszélgettünk még a bizalomról, a szenvedélyek rabságáról, az élet értelméről és sok másról. Megtapasztalhatták milyen változások jöhetnek az életükbe, ha kitartóan küzdenek , és nem adják fel. Csapatjátékot játszottunk, ahol egymásra voltak utalva, közösen kellett dönteni és mindenki véleménye számított. A játék alatt megtanultak egymásra figyelni és a trénig végére összekovácsolódott a csapat.

P1060868

Összesen 15-en vettek részt a tanfolyamon és a kérdőívek eredménye alapján, kivétel nélkül mindenki hasznosnak tartotta az alkalmakat. Legtöbbjüknek a hozzáállása és Istenhez való viszonya változott pozitívan. Leginkább a játékok, az egyszerű példák, a történetek olvasása volt a legkedvesebb számukra.

Sikerek: 3 fő távozott albérletbe stabil munkahelyi háttérrel, hogy önálló életvitelt folytasson, 2 fő munkát talált és a többiek is új célokat állítottak fel.

Mit kívánhatnék? Soha ne adják fel, mert minden lehetséges annak, aki hisz!

Budapest, 2013. július                                                                                                                                                          

                                                                                                          Menyhártné Kiss Zsuzsanna                                                                                                                   szociális asszisztens