Szépségnap az Üdvhadsereg Válaszút Háza Női Rehabilitációs Intézményében

Nőnek lenni minden helyzetben fontos,

szépségnapot rendeztek 2013. november 9-én az  Üdvhadsereg Magyarország által működtetett Válaszút Háza női lakóinak rendszeresen szervez olyan programokat, melyek az útjukat kereső hölgyeknek segítséget, iránytűt adhatnak belső motivációik feltárásával vagy akár külső körülményeik megváltoztatásával.  Az itt élők reményveszetten érkeznek az intézménybe, önállóan már nem tudnak kilépni abból a negatív vákuumból, melybe belekerültek.  Ahhoz, hogy reintegrálódni tudjanak a társadalomba és a munka világába elengedhetetlen az Üdvhadsereg által nyújtott folyamatos lelki gondozás és életvezetési tanácsadás mellett megjelenésükre is gondot fordítani. Ebben segít nekik az intézményben szervezett Szépségnap.

Másolat - Válaszút Háza SZÉPSÉGNAP 122

November 9. a szépség határtalanságáról szól. Arról mesél, hogy minden körülmények között érdemes nőnek maradni. Válaszút előtt állnak az itt lehetőséget, befogadó közeget találó hölgyek ebben a kérdésben is. Hagyják, hogy életkörülményeik romlásával megfeledkezzenek arról az erőről, melyet a női lét privilégiuma megadott. Erre a mindennapi csodára emlékezteti őket a program. Apró trükköket, fortélyokat tanít, melyek segítségével egyszerű módszerekkel is vonzóbbá, ezáltal pedig magabiztosabbá varázsolhatják magukat.

Ezt a napot kiemeltté tettük azzal a gesztussal is, hogy személyes meghívót kaptak a hölgyek. Ezzel is érzékeltetve , hogy mindenki egyformán főszereplője ennek a napnak.

A Szépségnapon fodrász, kozmetikus és manikűrös segítette a hölgyeket az átalakulásban. Lehetőség volt gyöngy ékszerek készítésére, és dietetikai tanácsadáson való részvételre a szép alak és az egészségtudatos életmód reményében. A szolgáltatásokat ingyenesen vehették igénybe.

Válaszút Háza SZÉPSÉGNAP 176

A külső megjelenés harmóniája azonban nem elképzelhető a lélek ápolása nélkül. Az itt élő nők mindegyike nehéz körülményeket, embert próbáló helyzeteket tud maga mögött, mely természetesen megnehezíti a női önbizalom helyreállítását.

Az intézmény egy kellemes helyisége egy napra női kávéházzá alakult. Az asztaltársaságok egy-egy moderátor vezetésével olyan témákat dolgoztak fel, melyek mindennaposak egy hétköznapi életet élő barátnői találkozón, de nem feltétlen egyértelműek egy ilyen női közösség életében. Játékos kérdésekkel, képekkel illusztrálva beszélgettek női dolgokról. Divatról, színekről, személyiségjegyekről. A gondolatébresztő, kötetlen atmoszférától a kávéház továbbélését reméljük mindennapjaikban, belső forrásaik megerősítésében.  Az itt hallottak, tapasztaltak talán jobban összekovácsolják az egymásra nem mindig nyitott sorstársakat.

Válaszút Háza SZÉPSÉGNAP 263

Az átalakulás után mindenkiről profi fotós készített felvételeket, melyek célja kettős. Emléket, emlékeztetőt ad a későbbiekre, ha erőt kell meríteni mindennapjaikban és hasznos, önéletrajzhoz is csatolható anyagot kapnak. Talán így nagyobb hittel, bátorsággal jelentkeznek munkahelyekre.

Reméljük sokaknak segítünk visszatalálni önmagukhoz. A rendezvénnyel hagyományt szeretnénk teremteni, és egyre szélesebb kört megszólítani intézményeinkben, segítő szervezeteink hálózatában.

Válaszút Háza SZÉPSÉGNAP 322Válaszút Háza SZÉPSÉGNAP 285                 Külön köszönet a támogatóknak : Avonnak és az Ilcsi szépítő füvek kft-nek, valamint segítőknek: -Kozmetika : Érsekmurányi Ida, Varga Lászlóné Kovács Ágnes , Bodorné Somogyi Ilona -Fodrászat: Mohácsi Dezső -Gyöngyfűzés: Pócsi Renáta -Manikűrös: Kiss Edina -Lelkigondozó: Gazsó Andrea -Fotós: Tiszáné Gneth Gabriella - Színtanácsadás, kendőkötés: Herczeg Diána - Szervezés, koordinálás: Győri Anna

Az eseményről képgaléria az Üdvhadsereg facebook oldalán található.