Tök Jó Nap

TÖK JÓ NAP 2013.10.05 (225)Vajon az, akinek a fejéből kipattant az ötlet, hogy a Fény Háza lakóinak tök adományt adjon, mint szólt volna, ha látja, milyen örömet okozott az itt élőknek?

A Vitaricum kft. adományát a XVII. kerületi Önkormányzat továbbította otthonunk felé, ami után a munkatársak egy tök jó ötlet megvalósításában töprengtek. Így született meg a „TÖK JÓ NAP”, ahol töksütéstől tök vetélkedőig minden tökre meg volt szervezve.

TÖK JÓ NAP 2013.10.05 (77)

A számos segítőből had emeljem ki fő szponzorunkat, Istent, akinek tetszhetett ez a nap, hisz mindenben felsőfokon támogatott minket.

TÖK JÓ NAP 2013.10.05 (138)

A gyerekek őszi dekoráció készítésével ügyeskedtek, amíg a felnőttek megküzdöttek a tök pucolással, és beizzították a sütőket. Közben tök jó recepteket cseréltek.

TÖK JÓ NAP 2013.10.05 (162)

Míg a tök puhult és fényesedett, tök olimpián küzdöttek a gyerekek egymással, tökökkel, labdákkal, hogy kiérdemeljék a finom falatokat és az ajándék játékokat.

TÖK JÓ NAP 2013.10.05 (206)

Jónás történetének hallgatása közben anyák és gyerekek pattanásig feszült figyelemmel izgultak Jónásért a cet gyomrában, ahogy a nyálkás hidegben az Úrral vetekszik, s végül partra vetve, Istennel békét kötve talál rá az áldásként neki teremtett tökre.

Vajon mi is megtaláljuk ezeket az áldásokat az életünkben? Mennyi ideig kell a mélyben, hidegben, nélkülözésben éljenek még sokan bántalmazott édesanyák és lelkileg, fizikailag megstrapált gyerekeik?

A Tök jó mese hallgatása közben kíváncsiságtól a felszabadultságig csillogtak a gyermekszemek, és a fásultságtól megtört anyákban remény ébresztett.

TÖK JÓ NAP 2013.10.05 (110)