Pályázatról

 

Az Üdvhadsereg Szabadegyház Gyöngyösön családi napközit, népkonyhát, közösségi teret és utcai szociális munka bázisát tudta létrehozni az Új Széchenyi Terv keretében elnyert pályázatból.

 

Bővebben

 

Mi a pályázat pontos címe és azonosítója?

 

Egyenlő esélyt a közszolgáltatásokhoz” - Reménység Ház Gyöngyösön névvel nyert az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország támogatást az ÉMOP- 4.2.1/A-11-2012-0056 számú pályázatával. A fejlesztéssel a Gyöngyösön élők mindennapjait szeretnék könnyíteni.

 

Kiket segítünk a pályázattal?

 

A projekt komplex fejlesztésként a mélyszegénységben élő, illetve a halmozottan hátrányos helyzetű csoportok életminőségének javítását tűzte ki célul, olyan új szociális és gyermekjóléti szolgáltatások kiépítésével, amelyek specialitásukból adódóan hiánypótló szolgáltatásként lépnek be az adott ellátási területre.

 

Milyen közösségi cél teljesülhet a pályázat révén?

 

Fontos elem a családok erősítése, a különböző értékrendek összehangolása, az ifjabb generációk felkészítése a közösségi normák megismerésére, azok elsajátításának segítése, ezzel a társadalmi el- és befogadás alapjainak kialakítása és az integráció hatékonyságának növelése a halmozottan hátrányos helyzetből származók számára is.

 

Mekkora összeggel gazdálkodhatunk?

 

A projekt keretében nyert 97 927 427 Ft pályázati támogatás lehetővé teszi az Üdvhadsereg által erre a célra vásárolt ingatlan felújítását és átalakítását, később pedig az alábbi szolgáltatások működtetését: családi napközi, népkonyha és utcai szociális munka bázisa valamint közösségi tér. Az épület felújítása után a „Reménység Ház” nyitott kapukkal várja a rászorulókat.

 

Egyéb pályázatok

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk