Az Üdvhadsereg küldetése

 

Az Üdvhadsereg nemzetközi mozgalom és evangéliumi része az egyetemes keresztyén egyháznak.
Üzenetének alapja a Biblia.
Szolgálatának mozgatórugója Isten szeretete.
Feladata, hogy Jézus Krisztus evangéliumát hirdesse és az emberi szükséget  személyválogatás nélkül enyhítse az ő nevében.

Röviden

Amíg nők sírnak, mint most, harcolni fogok. Amíg kisgyermekek éhesen szaladgálnak, mint most, harcolni fogok. Ameddig emberek börtönben vannak, mint most, harcolni fogok. Ameddig csak egy lélek is Isten világossága nélkül sötétségben van, harcolni fogok. Életem végéig harcolni fogok.”

William Booth, az Üdvhadsereg alapítója

Bővebben


Lehet Wiliam Booth célkitűzését kiegészíteni?

Kiegészíteni nem érdemes. Magunkévá tenni viszont annál inkább. És még két dolgot érdemes cselekedni e hitvallással kapcsolatban: aktualizálni és megtalálni az alapját.


Mi Wiliam Booth harcának alapja?

Szolgálatának mozgatórugója az Isten iránti szeretet. Feladata az, hogy hirdesse Jézus Krisztus evangéliumát, és hogy az emberi szenvedést személyre való tekintet nélkül enyhítse.

Hogyan lehet Wiliam Booth elveit aktualizálni?

 

A szociális munka egy szakma. El kell sajátítani. A szociális intézményeket igazgatni és fejleszteni kell. Ehhez forrásokat kell teremteni. És sohasem szabad elfelejteni a zsoltáros szavát, hogy ha az Úr nem építi a házat és nem óvja a várost, akkor hiába minden emberi erőfeszítés.

 

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk