Gyülekezetek

Az Üdvhadsereg egyház része az egyetemes keresztény egyháznak. Magyarországon jelenleg hat gyülekezetünk működik, Budapesten belül: Erzsébetvárosban, Józsefvárosban és Rákoscsabán, valamint vidéken : Debrecenben, Gyöngyösön és Miskolcon. Részletesebb információ ide kattintva érhető el.

Szociális intézmények

Istennel való kapcsolatunk meghatározza az életünket. Számunkra a hit és a cselekedet egymástól elválaszthatatlan,ezért segítünk rászoruló embereken, legyenek hajléktalanok, nélkülözők vagy krízishelyzetbe kerületek. Segítséget intézményesen adunk. Bővebbet ide kattintva tudhat meg.

Adományozás

ADOMÁNYOZÁS

 

Az imahét célja a keresztény egység előmozdítása, a felekezetek közös imádság által. Az imahét január 20 és 26 között került megrendezésre kerületünk (XVII)  gyülekezeteiben, templomaiban. A Baptista, Katolikus, Görög katolikus, Üdvhadsereg, Református, Evangélikus testvérek gyűltünk össze, Isten előtt hordozva imádságban egymást. A hét témáját a kanadai keresztények készítették elő: Pál apostol első Korinthusi levelének 1 fejezet 13. verse adja                                            „Hát részekre szakítható-e Krisztus?” [caption id="attachment_959" align="aligncenter" width="300"]Ökumenikus istentisztelet 2014 Lemberg utca Ökumenikus istentisztelet 2014 a Lemberg utcai imateremben[/caption]   Az első században a korinthusi gyülekezetet a viszálykodások osztották meg. Voltak, akik Pál követőjének mások Péter, Apollós, vagy Krisztus követőjének mondták magukat. Falakat húztak egymás közé és a testvéri közösség megszakadt. Az önzés, hatalmi harcok, pártoskodások jellemezték ezt a fiatal gyülekezetet. Pál apostol üzenete a ma emberének is érvényes. Az ember azóta sem változott, hasonló okok osztják meg a hívők közösségét.  Sokan azért hagyják el az egyházat. [caption id="attachment_960" align="alignright" width="200"]László Gábor baptista lelkész             László Gábor baptista lelkész[/caption]   A keresztényeknek újra egymásra kell találniuk, bocsánatot k érniük egymástól az évszázadokon keresztül okozott bántásokért. Ezzel nem a dogmáinkat, liturgiáinkat, hagyományainkat mossuk egybe, hanem megismerve egymást, párbeszédet folytatva egymással, örülni tudunk a kereszténységünk sokszínűségében. A legjobb út ehhez az imádság. Isten kegyelemére, szeretetére, bocsánatára szoruló, bűnös emberek vagyunk mindannyian és ez felekezetektől független. Mindannyian csakis Jézus Krisztus által kapunk bűnbocsánatot, örök életet. Hálásak vagyunk, hogy gyülekezetünk is lehetett vendég más egyháznál és szeretettel fogadtak minket a testvérek, és hálásak vagyunk, hogy ezt mi is viszonozhattuk, mint házigazdák.

Lelki útravaló - Kinek,mikor

 

Gondolatok a Lukács evangéliuma 12 rész 40 verse alapján

Az utolsó időket éljük halljuk és olvassuk sokszor. A férjem azonban mindig azt mondja, mi lenne, ha számodra ma van az utolsó idő, ma hív haza Jézus, vagyis meghalsz? Vajon fel vagyunk készülve a találkozásra?  Vagy csak azt mondogatjuk, hogy: „Ó, nem! Még ez sem, meg az sem következett be! Ma még nem jöhet vissza az Úr Jézus!”

Nem ismerjük a napjaink számát. Talán a régiek éltek helyesen, akik minden nap úgy feküdtek le, mintha aznap éjszaka jött volna vissza Jézus.

Vajon mi sohasem fekszünk le haraggal a szívünkben?

Vagy minden nap végén el van rendezve minden az életünkben és nem baj, ha reggel már nem itt a földön ébredünk föl?

Várjuk, várjuk az elragadtatást, de azzal is számolnunk kell, hogy bármelyikünknél korábban következhet be, mint a többieknél, hogy: találkozik a Megváltójával.

 

Ezért „ Ti is legyetek készek…” Lk 12:40

 

Cséki Győzőné

ADOMÁNYOZÁS

Írjon nekünk