Újrakezdés

Újrakezdés a Fény Háza Családok Átmeneti Otthonában

A 'Nők Lapja' magazin 2024. április 17-i számában jelent meg az az érzékeny és megható cikk, mely a Fény Háza Családok Átmeneti Otthonának mindennapjaiba enged betekintést.

Az írás, mely a "Történetek az összetört sorsok otthonából" címet viseli, megvilágítja azon nők életét, akik a családon belüli erőszak sötét árnyékából menekülve kerültek hozzánk.

A cikk rávilágít arra a szomorú statisztikára, miszerint Magyarországon minden héten meghal egy nő kapcsolati erőszak következtében. Gyakran ebben a nehéz helyzetben fordulnak hozzánk segítségért, számukra az Üdvhadsereg Fény Háza kínál biztonságot és új kezdetet. Nekik, akik a legnagyobb szükségben vannak. Intézményünk nem csupán menedéket biztosít, hanem valódi, tartós megoldásokat kínál az érintetteknek, hogy újraépíthessék az életüket.

Ági és Erika története, melyeket a cikk is bemutat, példaértékűek. Mindketten erőszakos kapcsolatokból menekültek meg, és az Üdvhadsereg Fény Házában kaptak segítséget. Ági története arról szól, hogy hogyan menekült meg gyermekével együtt a bántalmazás elől, és talált új reményt és erőt intézményünk falai között. Erika esete pedig bemutatja, hogy milyen nehézségeken ment keresztül egyedül nevelő anyaként, míg végül nálunk talált biztonságra.

Ezek a történetek bizonyítják, hogy az Üdvhadsereg nem csak ideiglenes menedéket nyújt, hanem aktívan dolgozik azon, hogy a rászorulók életminőségét javítsa, legyen szó lelki támogatásról, újraintegrációról a társadalomba, vagy akár új karrier lehetőségek felkutatásáról.

Köszönjük a 'Nők Lapja' munkatársainak, hogy felhívták a figyelmet a mi küldetésünkre és azokra a nőkre, akik bátorságukkal és elszántságukkal minden nap inspirálnak minket. Továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy segítséget és reményt nyújtsunk minden rászorulónak.

A cikket a képre kattinva tudja elolvasni:

NokLapja Osszetort sorsok

Forrás: Nők Lapja | Üdvhadsereg | Kommunikációs osztály
Dátum: 2024. április 30.
A kép forrása: Üdvhadsereg