Pályázati közlemény

SAJTÓKÖZLEMÉNYpalyazat 01
 

Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország épületeinek energetikai felújítása. KEHOP-5.2.3-16-2016-00014

 
 
 
KEHOP 5.2.3 UDVHADSEREG ALOLDAL
 
 
2017/11/30
 
 
A Széchenyi 2020 keretében megjelent az „Egyházak épületenergetikai fejlesztései megújuló energiaforrás hasznosításának lehetőségével” című (KEHOP-5.2.3. kódszámú) felhívás.
Az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország sikeresen pályázatot nyert KEHOP-5.2.3-16-2016-00014 azonosító számon „Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország épületeinek energetikai felújítása” címmel.
A projekt eredményeként az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország, 40,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatáshoz jutott.
 
 
A projekt megvalósítási időszaka: 2016. december 01. – 2017. november 30. között volt.
 
A 40,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósult az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország tulajdonában lévő 1071 Budapest, Lemberg utca 28-42. szám alatt található, 127652 hrsz-ú ingatlan épületenergetikai fejlesztése, ezáltal megtörtént a:
-Külső régi fa szerkezetű nyílászárók cseréje, helyükre új műanyag szerkezetű hőszigetelt üvegezéssel ellátott nyílászárók kerültek.
-A hőtermelő kazán, a kazánház szerelvényei és a fűtési rendszer korszerűsítése, a hőleadók termosztatikus szeleppel történő ellátása.
-Napelemes rendszer kialakítása: a tetőre, tartószerkezetre 12 kW-os hálózati visszatáplálással napelemek elhelyezése történt meg, autonóm - hálózatra nem kapcsolódó - villamosenergia-termelés céljából.
 
A projekt megvalósításával az Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország, – a pályázati felhívással összhangban - hozzájárul az egyházi épületek energiahatékonyságának javítására és megújuló energiafelhasználás használatára irányuló beruházásokhoz, elősegíti az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérést. A tervezett beruházás hozzájárul az egyházak által működtetett intézmények által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentéséhez.
 
 
 
További információ kérhető:
Üdvhadsereg Szabadegyház Magyarország 
1063 Budapest, Bajnok utca 25.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Honlap: www.udvhadsereg.hu