Brian Peddle

Karácsonyi üzenet 2018

A világot megváltoztató kapcsolat

Kiváltság számomra, hogy az Üdvhadsereg tábornokaként első alkalommal küldhetek üdvözletet karácsony alkalmából. Az Üdvhadsereg a világ 131 országában hirdeti a remény üzenetét, miközben igazságosságra, igazságra és Isten királyságának terjedésére törekszünk- nem a mi erőnkből, csak az Ő ereje által.


Reménységünk ezen a karácsonyon Jézus Krisztus személyén alapul, aki csodálatos tanácsos, erős Isten, örökkévalóság atyja, békesség fejedelme! E neveket először Ézsaiás 9 (2, 6-7) verseiben találjuk meg, amelyek a reménység üzenetét hordozzák azok számára, akik sötétségben és a halál földjén élnek – a világosság és élet reménysége az ígért Megváltóban van. Ebben a helyzetben nem egy elmélet vagy egy módszer, hanem egy ember jön. Egy élő lélegző ember, aki sebezhető gyermekként született.

A remény a Jézussal való kapcsolatban található meg – Ő a Világ Világossága, amely elűzi a sötétséget. A reménység nem egy élettelen rituális vallásban van, hanem egy vibráló életet adó kapcsolatban Istennel.
Ki is Jézus? Isten, emberi alakban- többé nem távoli és elérhetetlen, hanem itt van velünk. Ő a Csodálatos Tanácsos, aki bölcs szavakat mond és igazságban vezet. Ő a mi hatalmas Istenünk, akinek semmi sem lehetetlen- megbocsájtja a bűnöket, betegségekből gyógyít és feltámasztja a halottakat. Ő a Békesség Fejedelme, aki szeretetben jön, nyugalmat ad a megfáradtaknak és békességet a zaklatottnak. Ő a mi örökkévaló Atyánk, aki egy családias kapcsolatot ajánl, amely örökké tarthat, védelmet és gondoskodást itt és most. Ez a Jézus, aki a jászolban született, keresztre feszítették és feltámadt a sírból.

Megismerheted ezt a Jézust ma.

Ő szól igazságosságról, igazságról és üdvösségről. Az emberek, akik Ézsaiás próféciáját hallották, az emberek, akik Jézus idejében éltek és mi, akik ma élünk jól ismerjük ezt a bukott világot, amelyben elterjedt az igazságtalanság és az igazság elhalványul az erkölcs hiánya miatt. Jézus az a személy, aki önmagában hordozza az üzenetet és a lehetőséget, azt amely olyan ellentétes látást hoz, amely átváltoztatja a világ királyságának sötét, élettételen hazugságát, Isten országának dicsőséges, élénk valóságára.
Mi is megtapasztalhatjuk ezt az átalakulást és megoszthatjuk másokkal, ha élő kapcsoltban vagyunk Jézussal.
Ez úgy hangzik, mint egy idealista jövőkép vagy túl jónak ahhoz, hogy igaz legyen.  Ezt önmagunktól nem tudjuk elérni-, ha lehetséges, lenne, az emberiség már régen rájött volna.  Ahogy Ézsaiás szavai emlékeztetnek minket, csak Isten ereje által lehet ezt megvalósítani „A Mindenható Úr fogja véghez vinni ezt!” ( v.7 Új nemzetközi fordítás)

Kívánom tehát, hogy ezen a karácsonyon bízzunk Istenben, támaszkodjunk az ő erejére, éljük meg a kapcsolatunk vele és legyünk partnerei abban, hogy életet, fényt és reménységet hozzon a világnak.

Isten áldjon meg!
Brian Peddle
tábornok