szépségnap

40 önkéntes segítségével szépültek

Nyolcadik alkalommal szerveztünk különleges Szépségnapot október 12-én a Válaszút Házában, ahol sztárkozmetikus, fodrászok, pedikűrösök és manikűrösök segítették önkéntesként az újjászületést.

A rendhagyó napon 51 nehéz helyzetben élő nő és férfi vette igénybe a számukra gyakorlatilag elérhetetlen szépségipari szolgáltatásokat.  A rendezvény célja továbbra is az, hogy a külső megszépítése mellett lelki támogatást is nyújtsunk a nehéz élethelyzetben lévő embereknek. Az eseményen olyan korábbi lakók is részt vettek, akiknek azóta, az Üdvhadsereg és a Szépségnap segítségével sikerült új életet kezdeni.

A Szépségnap keretében 33 hölgy és 18 férfi szépült meg az ideiglenes szalonban, ebből 19-en jelenleg is az intézmény lakói, többen viszont már kiköltöztek a regisztráltak közül, mégis visszatérnek egy-egy programra, mert jó a kapcsolatuk az intézményben élőkkel és dolgozókkal.

Az önkéntesek száma is évről-évre nő, ezúttal összesen 40 szépségipari szakember ajánlotta fel a segítségét. Szakonyi Eszter mesterkozmetikus, a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet tulajdonosa évek óta segíti a Válaszút Háza által rendezett Szépségnapokat. Eszter mellett fodrászok, manikűrösök, pedikűrösök és masszőrök álltak mellénk ebben a küldetésben, ezúton is köszönjük áldozatos munkájukat!

Galéria

 

Sajtómegjelenések


Hvg - "Mit számít, szép vagy-e, ha nincs mit enni?"

Marieclaire - 40 önkéntes segítségével szépültek a hajléktalanszállón

Klubhalo - "Mit számít, szép vagy-e, ha nincs mit enni?"

ATV - ATV Híradó - 2019.10.12.

RTLKlub - Hajléktalanok és mélyszegénységben élők szépülhettek ingyen

 

Gyakori kérdések az önkéntes munkához

önkéntes munka szépségnapMiért érdemes részt venni egy önkéntes szépségnapon, mint amit az Üdvhadsereg szervez?

Egy ilyen önkéntes eseményen való részvétel lehetőséget nyújt arra, hogy közvetlenül segítsünk azoknak, akik a társadalom peremén élnek, és hozzájáruljunk önbecsülésük növeléséhez. Emellett ez egy remek alkalom az empátia és a társadalmi felelősségvállalás gyakorlására, miközben személyes kapcsolatokat építhetünk és értékes tapasztalatokat szerezhetünk.

Milyen előnyökkel jár az önkéntesség az egyén számára?

Az önkéntesség számos személyes előnnyel járhat. Többek között javítja az önbizalmat, fejleszti a kommunikációs és szociális készségeket, és lehetőséget ad új emberekkel való ismerkedésre. Emellett pozitív érzelmekkel tölt fel, hiszen tudjuk, hogy valami jót teszünk másokért.

Hogyan segíthet az önkéntes munka a társadalmi problémák megoldásában?

Az önkéntes munka révén közvetlenül tudunk beavatkozni a társadalmi problémákba, mint például a hajléktalanság. A segítségnyújtáson túl az önkéntesek fontos tájékoztatást és tudatosságot terjeszthetnek a társadalmi kérdések kapcsán, ezzel hozzájárulva a tartósabb változásokhoz.

Milyen szerepet tölt be az Üdvhadsereg az önkéntes munkákban?

Az Üdvhadsereg folyamatosan várja az önkéntesek segítségét különböző programjaiban, mint például a szépségnapokon, ahol hajléktalanoknak nyújtanak támogatást. Az Üdvhadsereg szervezete az önkéntes tevékenységek révén törekszik a társadalmi igazságosság, az emberi méltóság és a segítségnyújtás előmozdítására. Az önkéntesek bevonása kulcsfontosságú a szervezet céljainak megvalósításában, és minden segítő kéz hozzájárul a pozitív változásokhoz.