Megváltozott az élet a Válaszút Házában

Kép8

A Válaszút Házában is másként telnek a mindennapok. Az integrált intézmény minden területén változtatni kellett.

A Válaszút Háza integrált intézmény, a megváltozott helyzetben is 

 

Rehabilitációs Otthon : A lakók nagyobb százaléka többféle betegséggel küzd, ezért csak munkába vagy orvoshoz mennek ki. Többségük az otthonban marad és az intézmény intézi bevásárlásikat is. Lelki gondozás folyamatos, hiszen a bezártság és összezártság egyre növeli a lakókban, ügyfelekben a feszültség.

2

Népkonyha : műanyag dobozokba adagolva, az ablakon keresztül kerül kiosztásra, hogy minél jobban védjük a fertőzéstől a szolgáltatást igénybe vevőket. Nagy segítség a kormányzat által hozott döntés, amely feloldja azt a kötelezettséget, hogy minden igénybe vevő aláírásával kell igazolja, hogy a szolgáltatást nálunk kapta meg. Az udvaron türelmesen, egymástól távol megállva várakoznak ügyfeleink. 

Sorban állás ebédért a népkonyhán covid-19 idején

Nappali melegedő : az előírt 1,5 méter távolságot próbáljuk betartatni mindenkivel. Általános tapasztalat alapján, nagyon jó hogy nyitva vagyunk , mert sok intézmény bezárt és nem tudnának hová menni az ellátottak.

4

Az intézményi protokoll folyamatos szigorítás alatt van, követve az aktuális törvényi változásokat, munkatársak járványügyi oktatása mellett igyekszünk a lakókat és a nappali ellátottakat is tájékoztatni a szükséges ismeretekről.

Az élelmiszerbank továbbra is segíti a munkát, az adományba kapott élelmiszert rendszeresen ki tudjuk osztani rászorulóknak.

3