Közös könyörgés az áldozatokért

AHT boritokep

Hosszú távon köteleztük el magunkat, a bántalmazás, kizsákmányolás, modern kori rabszolgaság és az emberkereskedelem elleni küzdelemben.

 2020. szeptember 24. 

Az Üdvhadsereg elkötelezettsége teológiai és történelmi alapokon nyugszik.  Hisszünk abban, hogy az ima alapvető és nélkülözhetetlen, hatékony eszköz a szabadságért való küzdelemben és a kizsákmányolástól mentes világ felé való haladás érdekében végzett munkához.

Hívunk benneteket, hogy 2020. szeptember 27-én csatlakozzatok az egész világra  kiterjedő imalánchoz, hogy együttesen kiáltsunk az igazságért  és a szabadságért. Mozgósítani akarjuk együttes hangunkat, hogy azt mondhassuk, hogy lehetséges a modern rabszolgaság és emberkereskedelem nélküli világ.

AHT Poster.A3 Hungarian Medium

 

Függetlenül attól, hogy imaóra vezető egy közösségében, bibliatanulmányozást vezet vagy imádkozni tanít erről a témáról a hadtesténél, közösségében reméljük, hogy csatlakozik hozzánk, hogy most kifejezetten a túlélőkért, az elkövetőkért és a frontvonalban lévőkért imádkozzon.

Biblia/Lukács evangéliuma 4 rész 18 verse

„Az Úrnak Szelleme van rajtam. Mert ő felkent engem, hogy örömhírt vigyek a szegényeknek. Elküldött, hogy a foglyoknak szabadulást hirdessek, a vakoknak pedig szemük megnyílását, és szabaddá tegyem a elnyomottakat. „

Amikor Jézus nyilvánosan meghirdette küldetését, az Ézsaiás könyve 61 rész 1-2 verseiben található próféciából olvasott fel. Ez a küldetés ugyanaz, amelyet Jézus az egyházra bízott.

Ezek a szavak napjainkban az alábbi módon szóló felhívásban teljesednek be: szabadság az elnyomó körülmények között élők számára, szabadság azok számára, akiket az emberkereskedők rabszolgává tesznek.

Van egy jó hír: az Úr bántalmazott és kiszolgáltatott egyénekről gondoskodik, gyógyulást és helyreállítást kínál. Ez jó hír, amelyet mi, mint egyház megoszthatunk.
Az ima évének megtartásával és az emberkereskedelem megszüntetése érdekében végzett munkával részeseivé válhatunk Jézus mai küldetésének teljesítéséhez.

Világszerte testvéreinkkel együtt az a vágyunk, hogy ez az éves imanap erőforrás legyen és olyan esemény, amelyben a világon egyre több egyház vesz részt. Közös könyörgésünkkel kérjük Istent, hogy vessen véget az emberkereskedelem gonoszságának, és igyekszünk ennek a munkának a részévé válni.

Mi is ez az Imanap?

Az Üdvhadsereg minden évben megrendezi a közös imádság napját az emberkereskedelem áldozataiért,ilyenkor az istentisztelet, az ima felhívja a figyelmet a tettekre az emberkereskedelem globális problémája ellen. Minden szeptemberben a közösségek (egyházak) szerte a világon összefognak, hogy ráirányítsák a figyelmet az emberkereskedelemre és a modern rabszolgaságra, és kinyilvánítsák együttérzésünket a világon kizsákmányolt férfiak, nők és gyermekek iránt.
Krisztus testeként a világban egyesülünk, hogy kézzelfogható választ adjunk az emberkereskedelem gonoszsága ellen. A közös imádság napján a hadtestek, közösségek (egyházak) kötelezettséget vállalnak az emberkereskedelem és a helyi kizsákmányolás megelőzése érdekében való aktív cselekvésre, globális közösségek képviseletére, és a bűncselekmény áldozatairól való gondoskodásra. Együtt állíthatjuk meg az emberkereskedelmet, és Isten jó hírét hozhatjuk a szabadulásról az elnyomottaknak.

 GYAKORLATI KERESZTÉNYI VÁLASZOK AZ EMBERKERESKEDELEMRE

Az emberkereskedelem gonoszságára adott válaszunk azon alapul, hogy mit hiszünk Istenről és Isten emberiséggel összefüggő céljairól. Kötelességünknek tartjuk meghallgatni és tanulni az emberkereskedelem túlélőitől is. Véleményük központi szerepet játszik mind teológiai, mind gyakorlati válaszaink kiformálásában és átalakításában. Súlyos helyzetüket nem lehet figyelmen kívül hagyni. Szükségeik sürgősek.
Tisztában kell lennünk az emberkereskedelem alapvető okaival, beleértve azokat a területeket is, amelyek miatt az olcsó munkaerő, az olcsó szolgáltatások és az olcsó termékek iránti kereslet munkaerő-kereskedelemhez vezet.

Egyházként foglalkoznunk kell azzal is, ahogyan a pornográfia kereskedelmi és szexuális kizsákmányolásra ösztönzi a gyermekek és felnőttek kereskedelmét.
Ha nem is vagyunk bűnrészesek mert nem veszünk részt ezeknek a területeknek az aktív munkájában, fel kell hívnunk a figyelmer arra, hogy változtatnunk kell és olyan világért kell dolgoznunk, amely mentes más emberek kizsákmányolásától a saját hasznára.

Mind egyénileg, mind Krisztus Testeként arra vagyunk hivatottak, hogy válaszoljunk imádságos és gyakorlati módon. A legfontosabb dolgunk az emberkereskedelem áldozataiért való imádkozás. Ezen túl, ahol lehetséges, a keresztényeket be kell vonni olyan aktív kezdeményezésekbe, amelyek a kizsákmányolás áldozatairól való gondoskodást, a gyógyulást és méltóság helyreállítását szolgálják. Vissza kell állítani a szabadság érzést és személyiségük méltóságát azokban, akiket bármely módon kizsákmányoltak.

Az egyház az emberkereskedelem áldozatává vált emberek mellett kíván állni. Célunk megvédi őket és megakadályozni a bűncselekményeket azáltal is, hogy felszólalunk azokkal a befolyásos rendszerekkel szemben, amelyek lehetővé teszik ezeknek a bűncselekményeknek megtörténtét.

Olyan rendszerek ezek, amelyeknek mindannyian valamilyen módon részei vagyunk. Az egyháznak más érintett csoportokkal együtt kötelessége társadalmi és strukturális változásokat szorgalmazni a kizsákmányolás ellen a kiszolgáltatottak védelme érdekében.

Forrás : Nemzetközi AHT/ Ráháb misszió/ Kommunikációs osztály