"Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak"

Nagyhet 2021

Milyen gyorsan változhat meg az élet tulajdonképpen? Az elmúlt év megmutatta, hogy egy vírus az egész világot megváltoztathatja.

 

Ettől függetlenül is gyakran előfordul, hogy az élet pillanatok alatt gyökeresen megváltozik. Legyen az egy halálos betegség, egy számunkra kedves ember elvesztése, aki hirtelen meghal, vagy egy remény, amely semmivé foszlik. Ha nézzük a híreket, hallunk olyan emberekről, akik egy pillanat alatt elveszítik minden vagyonukat. Legyen szó tornádóról, tűzvészről vagy árvízről, amely elmossa a teljes vagyonukat. Egyik percről a másikra minden, amire építettünk, amiért dolgoztunk, ami boldogságot és békét hozott, semmivé foszlott. Csak néhány perc kellett hozzá!
Jézus tanítványai ugyanígy éreztek, amikor Jézus hirtelen és váratlanul meghalt. Minden reményüket egy jobb élethez belé helyezték. Vele minden lehetséges volt. Ő volt a nagy Úr és Mester, semmi sem volt lehetetlen. Azt remélték, hogy megszabadítja őket a rómaiak zaklató uralma alól.
És hirtelen keresztre feszítik, és nem tesz semmit! Amikor meghalt, reményeik és elvárásaik is elhaltak. Minden más volt, minden másképp történt, mint várták. Aki már átélte ezt, tudja, milyen nehezek az ilyen pillanatok.
De szerencsére a tanítványok története itt nem ért véget! Ekkor valami nagyon nagy és új kezdődött! A tanítványok csak néhány nappal később értették meg Jézus halálának valódi értelmét. És ez a felismerés egy csapásra megváltoztatta az egész életüket! A csalódott reménytelenség nagy örömmé változott. A megtört elvárások az egész világ számára rendkívüli üzenetté váltak!
Kedves olvasóink! Szeretnélek bátorítani benneteket, ha hasonló helyzetben vagytok, ha hasonló tapasztalataitok vannak. Ha továbbra is bízunk Jézusban, akkor ez biztosan nem a vég, hanem a kezdet! Isten megígérte, a Zsidókhoz levél 13 rész 5 vers: "Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged".
Azt kívánom mindannyiunknak, különösen ebben a húsvéti időszakban, hogy Jézusra tekintsünk! Ne hagyjuk szemünket a múlton, hanem tekintsünk fel Jézusra, hitünk kezdetére és tökéletesítőjére! Ő képes felemelni minket, új reményt adni nekünk! Ő ismeri a jövőnket és mellettünk áll!

Szeretettel meghívok mindenkit az imahét nyitóórájára. Töltsünk együtt egy órát Istennel, Jézussal és a Szentlélekkel. Te is csatlakozz hozzánk!
Április 04. este 20.00 - 21.00. Az alábbi képre kattintva is lehet csatlakozni:

imahet youtube

Legyetek mindannyian gazdagon áldottak, bátorítottak és áldottak általa!

Regina Wittwer őrnagy 

Forrás: Regina Wittwer/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 március 30.

A hír letölthető INNEN PDF formátumban.
A kép illusztráció, forrás: unsplash.com/freepictures