Az Üdvhadsereg elkezdi a munkát Bulgáriában

bolgar borito

Az Üdvhadsereg most már a világ 132 országában tevékenykedik. 2021 március 21-én Bulgária az Üdvhadsereg keleteurópai territóriumának részévé vált.

Cheralynne és Kelvin Pethybridge ezredesek, territóriumi vezetők irányítása alatt történt az új nyitás.

Az Üdvhadsereg munkáját Eduard Lebedev kapitány, bulgáriai regionális vezető és Inna Lebedeva kapitánynő, a bulgáriai családi munka regionális vezetője irányítják, akik Oroszországból ill. Moldáviából származnak. Munkájukat Erik Johannson svéd hadnagy és Kathleen Johannson ausztrál kapitánynő támogatják. Hivatalosan úttörő-csapattagoknak nevezik őket.

A Johannson házaspár 2020. szeptemberében érkeztek Szófiába, a Bolgár fővárosba, majd 2021. januárjában hozzájuk csatlakozott a Lebedev kapitányházaspár öt gyermekével. Tulajdonképpen mind a négy tiszt már 2020. áprilisában kézhez kapta kinevezését Jostein Nielsen norvég ezredestől, aki akkoriban a keleteurópai territóriumot vezette.

Nielsen ezredes számára az Üdvhadsereg szolgálatának elkezdése Bulgáriában szó szerint egy valóra vált álom! Ő megélte, hogy a 15. évvel ezelőtt Péterváron megtartott kongresszuson Bulgáriáért elmondott imák most meghallgattattak – a világjárvány okozta halasztások ellenére.

Jóllehet a lezárás és más korlátozások az életet épp csak egyszerűbbé nem teszik, az új Üdvhadsereg-szolgálat már elkezdett hatni. Így helyi keresztyén közösségekkel jöttek létre partneri kapcsolatok, főleg az Amazing Grace Church felekezettel, amely segített az Üdvhadseregnek kapcsolatba lépni Szófia egyik nyomornegyedében található romateleppel.

Az úttörőtisztek több helyi felekezettel is felvették a kapcsolatot Szófiában, és kapcsolatokat építettek az egyik nagykövetség és más befolyásos szervezetek képviselőivel annak érdekében, hogy a bolgár emberek szerezzenek tudomást az Üdvhadsereg jelenlétéről és ismerjék meg a küldetését.

Brian Peddle tábornok így nyilatkozott: „Örömömre szolgál, hogy Bulgáriát a nemzetközi Üdvhadsereg-családban köszönthetem. Ezekben a nehéz napokban fantasztikus látni, hogy Isten meghallgat olyan imákat, amelyek évekkel ezelőtt hangzottak el hitben, és hogy megteremtette ezt a lehetőséget. Isten áldja meg a Lebedev kapitány-házaspárt, Isten áldja meg a Johannson kapitánynőt és hadnagyot, és Isten áldja meg a bulgáriai Üdvhadsereget.“

Forrás: Salvation Army IHQ Communications/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 április 06.

 A hír letölthető INNEN PDF formátumban.
A kép forrása: © Salvation Army IHQ/freepictures