Felülvizsgáljuk céljainkat Költözés/Cél és stratégia

strategia boritokep

Mint azt a legtöbben már tudják, visszaköltözünk Svájcba. A lakásunkban még van némi munka, de sokmindent bepakoltam már.

A legtöbb doboz készen áll, és fel van címkézve, már csak a szállításra vár. Az egyetlen probléma a felkészülés során az volt, hogy sokáig nem volt világos, hogy hová fogunk költözni. Tudtuk, hogy visszamegyünk Svájcba, de hogy hol fogunk élni, az még nem volt világos. Ahhoz azonban, hogy költöztető céget bízzunk meg, legalább a jelenlegi és a jövőbeli lakóhelynek ismertnek kell lennie, különben hiába a csomagolás és az előkészületek.

Számomra ez egy jó példa arra, hogy mennyire fontos, hogy tudjuk, hová tartunk, azaz, hogy a célunk világos legyen. A stratégiának csak világos közös céllal van értelme. Sok jó dolgot tehetünk, de ha nem tudjuk, hogy hová akarunk eljutni, személyesen vagy Üdvhadseregként, nagy a veszélye annak, hogy lényegtelen dolgokba tévedünk. Ezért az Üdvhadsereg néhány évente felülvizsgálja céljait. Céljaink megfelelnek-e az Üdvhadsereg alapvető küldetésének ebben a világban? A mi országunkban, a mi városunkban? Az, amit jelenleg csinálunk, elvezet-e minket a kitűzött célhoz? Mi segít minket ezen az úton a cél felé? Hogyan valósíthatjuk meg ezt a célt?

Az ilyen kérdések segítenek nekünk, mint szervezetnek nagyobb léptékben, és mint a szervezet tagjainak kisebb léptékben, hogy a lényeges dolgokra összpontosítsunk.

A stratégiai füzet négy célt sorol fel, amelyeket az Üdvhadsereg Svájc, Ausztria és Magyarország tűzött ki maga elé:
- Középpontban Jézus Krisztus
- Egyértelmű és aktív partnerség
- Eredményesség és hatékonyság
- Elkötelezettség a fejlődésre

Ha a céljainkat tartjuk szem előtt, az segít abban, hogy tudjuk, mit tegyünk és mit ne tegyünk a mindennapi élet kis és nagy feladataiban.
Szeretném megköszönni mindannyiuknak azt a nagyszerű erőfeszítést, amit nap, mint nap tesznek, és kívánom mindannyiunknak, hogy újra és újra együtt valósíthassuk meg "a megválósítás alkotó-elemeit" (a Stratégiai füzetben a 12-16. oldalon). A Stratégiai füzet elérhető az alábbi linken: udvhadsereg.hu/strategia-2019-2023

Kitartást, erőt, boldog találkozásokat és bátorítást kívánok mindannyiótoknak ezen az úton.

Regina Wittwer őrnagy

Forrás: Regina Wittwer/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 július 27.
A kép forrása: Free-stock-photos | Crossing Ways © Thomas Lukassek | Dreamstime.com

A hír letölthető INNEN pdf formátumban