Az emberkereskedelem áldozataiért imádkozunk

a sotetsegen tul boritokep

2021. szeptember 26-án az Üdvhadsereg és barátai világszerte közösen imádkoznak az igazságosságért és a szabadságért.

"Az Üdvhadsereg mélyen elkötelezett a modern rabszolgaság és az emberkereskedelem elleni küzdelem és válaszlépések mellett. Teológiai és történelmi megbízatásunk van. Hisszük, hogy az ima alapvető fontosságú, erőteljes eszköze a szabadságért való küzdelemnek és a kizsákmányolástól mentes világért való munkának.

Világszerte ma már több mint 40 millió férfit, nőt és gyermekeket érint a modern rabszolgaság és embercsempészet. Ezek közül több mint 15 millióan kényszerházasságban élnek, több mint 24 millióan dolgoznak kényszermunkásként, a kizsákmányoltak 30 százaléka gyermek.

Jézus követőiként, Isten arra hívott el bennünket, hogy emeljük fel szavunkat az igazságtalanság ellen, és dolgozzunk az emberek közötti igazságosságért, küzdjünk azokért, akiket elnyomás ér.

Ennek a közös könyörgésnek a célja, hogy hit általi kiutat mutasson és lelki erőt adjon a kizsákmányolt és elnyomott embereknek, akik a modern rabszolgaság és az emberkereskedelem áldozatai világszerte.
Célunk, hogy ez erőforrás legyen és segítsen az ima és a cselekvés mozgósításában."

Az elnyomottak és kizsákmányoltak imái és könyörgései szívből jönnek, és Isten meghallgatja őket.
Isten törődik azokkal, akiket elnyomnak és kizsákmányolnak, és nekünk is így kell tennünk.

Péter első levele 2 rész 9 vers "Ti azonban kiválasztott nép vagytok, papok királysága és szent nemzet. Olyan nép, amely csak Isten tulajdona. Titeket azért választott ki, hogy mindenkinek hirdessétek Isten csodálatos tetteit. Mert ő hívott ki bennünket a sötétségből abba a csodálatos világosságba, ahol ő maga lakik. Régen ti nem tartoztatok Isten népéhez. Most azonban Isten népévé váltatok. Régen nem ismertétek, most azonban már ti is megtapasztaltátok Isten kegyelmét." (Egyszerű fordítás)

Forrás: Ráháb szolgálat/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021. szeptember 23.
A kép forrása: © Kevin Carden | Dreamstime.com | freedownload
Letölthető INNEN pdf formátumban