Új gyülekezet alakul Szolnokon

Kibocsatas Ibolya Robert cover

Hosszú ideje folyik a missziós és előkészítő munka Szolnok-Újvárosban, ahol óriási szükség van az Üdvhadsereg támogató jelenlétére.

 

Ebben az elöregedett városrészben van legnagyobb arányban jelen a cigány kisebbség, és a kábítószer-használat is igen elterjedt ezen a környéken. Dr. Hecker-Réz Robert beszámolóját olvashatjuk arról, hogy áll a projekt és milyen tervei vannak itt az Üdvhadseregnek.

„Szolnokon 2009 óta vezetek egy gyülekezetalapítási projektet, melyet 2017. októberétől feleségemmel, Ibolyával együtt irányítok. Ez a missziós munka a Szolnok-Újváros városrészben folyik, ahol csupán szórvány-gyülekezetek találhatóak: a katolikus, görög-katolikus közösségek lelkipásztorai máshonnan látják el feladataikat. A városrész másik jellegzetessége az, hogy itt a legnagyobb a cigány kisebbség aránya: mintegy 30%. Ezen kívül a Motor úti nyomornegyed, az igen elterjedt kábítószer használat, illetve a városrész elöregedése jelent speciális tehertételeket az itt lakók számára.

Szolnoki gyülekezetünk egy házi körből alakult. Amikor gyülekezeti elöljárónk, Rafael János testvérünk házát „kinőttük”, új helyszínt kellett keresnünk. Így az évek során immár a harmadik bérleményt lakjuk be: ezúttal már egy olyan házat, melyben mind a segélyraktár, mind a gyülekezeti helyiség számára elegendő helyünk van. Hétköznap testvéreink szociális projektjeinket, - az élelmiszerosztást, ruhaosztást, és a szociális boltot - működtetik. Minden napot együtt kezdünk: ilyenkor 7 órakor telefonon átbeszéljük a napi feladatokat, és kiértékeljük az előző napot. Vasárnaponként jövünk össze istentiszteletre 17 órakor: dicsőítő énekek közös éneklése után együtt értelmezzük a felolvasott igeszakaszt, élethelyzeteink gyakorlatára alkalmazva a hallottakat. Ehhez az alkalomhoz társul egy hónapja a katonaképzés alkalma, amikor kéthetente csütörtökön a négy katonajelölttel találkozunk, hogy felkészítsük őket a vezetőink által 2022 nyarára tervezett katonaavatásra.

Gyülekezetünk továbbfejlődése szempontjából nagy jelentőségű volt a magyarországi Üdvhadsereg 2021 október 10-i Kongresszusa Gyöngyösön. Ekkor kaptuk meg feleségemmel Ibolyával együtt a hivatalos kiküldetésünket erre az előőrs projektre, és így folytathattuk szolnoki szolgálatunkat immár az Üdvhadsereg szervezeti keretében.

Őszinte szívvel reméljük és várjuk, hogy közösségünk egyre jobban megerősödik, és ezzel párhuzamosan egyre jobban belenő az Üdvhadsereg magyarországi gyülekezeteinek családjába.”

Forrás: Dr. Hecker-Réz Robert | Kommunikációs osztály
Dátum: 2021. december 01.
Borítóképet készítette: Gazsó Gábor őrnagy
A képek forrása: Dr. Hecker-Réz Robert | Üdvhadsereg
Letölthető INNEN pdf formátumban