A közös munka kezdetei Szolnokon

Tamogatas es batoritas boritokep

Családokat kerestünk fel és ajándékoztunk meg Szolnok-Újvárosban, a csomagokat előzetes felmérések alapján, családokra szabottan állítottuk össze.

Szolnokon, a decemberi hónapunk igen mozgalmasan, aktívan telt. Bár bérelt ingatlanunkban még igen mostoha körülmények uralkodnak, ez nem akadályozott meg bennünket abban, hogy egy nagyszabású karácsonyi segélyakciót bonyolítsunk le. Vezetőink, Christine és Michael Staiesse őrnagyok, valamint tolmácsuk, ebben az időszakban látogattak meg bennünket. A közösségünk igen hálás volt szolgálatukért, mely bátorítást jelentett számunkra. Mi most csatlakoztunk az Üdvhadsereg nagy családjához, ezért az ő szeretetteljes közeledésük a befogadás üzenete volt felénk. Bizonyságtételükben bepillantást engedtek személyes életükbe és abba az elhívásba, melyet magyarországi szolgálatukra nézve kaptak Jézus Krisztustól. Az istentiszteletet szeretetvendégséggel fejeztük be, melyen meghívásunkat elfogadva, vendégeink is részt vettek.

Kis gyülekezetünk formálódása szempontjából a karácsonyi segélyakció fontos mérföldkő volt. A több mint 330 csomagot előzetes felmérések alapján, családokra szabottan állítottuk össze. A felmérésben - melyet a fotózást és adatgyűjtést engedélyező nyilatkozatokkal hitelesítettünk - feltüntettük, hogy a családokban hol, mennyi gyermek és felnőtt él. Azt is megkérdeztük, hogy hol igényelnek Bibliákat, melyeket a visszajelzések alapján szintén személyre szabottan osztottunk ki. (Itt szeretnénk megköszönni egyik testvérünk önzetlen segítségét, aki sok utánajárással biztosította számunkra a szükséges Bibliákat.) A csomagokat a testvérek több héten át tartó munkával állították össze, és 6 körzet címzettjeihez szállítottuk ki közösségünk egyik tagjának furgonjával. A kiszállítás ideje alatt több mint 100 km-t tettünk meg. A csomagokba az Üdvhadsereg adományán kívül sikerült két külföldi, valamint egy magyar segélyszervezet adományait is elhelyeznünk, melyek így - a tartós élelmiszereken kívül - új gyermekruhákat, pólókat, iskolaszereket is tartalmaztak, egyenként 7.000 Ft értékben.

A legfontosabb számunkra az a 20 család, akik nem csupán Bibliát kértek tőlünk, hanem segítséget is a napi bibliaolvasáshoz. Számukra naponta két Biblia-idézet magyarázatát készítem el. Ezeket a bibliaolvasási segédanyagokat testvéreink viszik ki a családokhoz. Örülünk annak, hogy az így elért családok közül már kettő is jár közösségünkbe. Az egyik család fiatal anyukájával, az akkor még állami gondoskodásban nevelkedő Mónikával, sok éven át foglalkoztam. Most édesanyaként, gyermekeivel együtt jár újra a gyülekezetünkbe - akik ma olyan korúak, mint ő volt akkor, amikor állami gondozottként először hallhatta szolgálatunk nyomán Isten Igéjét.

Forrás: Dr. Hecker-Réz Robert | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. január 25.
A képek forrása: Dr. Hecker-Réz Robert | Üdvhadsereg
Letölthető INNEN pdf formátumban