Teljes odaadás, Húsvét 2022

szeretet huseg boritokep

Tapasztaltál már valaha árulást? Hogyan hatott rád? Hogyan hat rád az még mindig? Jézus az utolsó óráiban két alkalommal is átélte az árulást.

A Bibliában, a Máté evangéliuma 27 rész 3 versében az áll, hogy Júdás, Jézus egyik tanítványa elárulta őt 30 ezüstpénzért. Ezután megpróbálta visszaadni a pénzt, de már késő volt, Jézust már átadták a hatóságoknak.
A János evangéliuma 13 rész 36-38 versekben Jézus azt mondja Péternek, hogy hamarosan meg fogja tagadni őt. Péter azonban védekezik, mert nem tudja elképzelni, hogy ez megtörténik.

És mégis...

Ez a két helyzet természetesen nem ugyanaz. Könnyű Júdást hibáztatni, és kérdéses az is, hogy Péter miért tagadta meg Mesterét, amikor annyi szép dolgot és csodát élt át Vele.

Mindazonáltal van egy nagyon jó hír számunkra:
Olvassuk el Pál levele Rómaiakhoz 8 rész 38-39 verseit: "Igen, meg vagyok győződve arról, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban.!"

Nem tudom, milyen döntéseket hoztál, vagy milyen árulást éltél át. De ezt tudom:
Semmi sem változtathatja meg az Ő szeretetét. Semmi, amit tehetnél, nem változtathatja meg azt a munkát, amit Ő érted és benned végzett. Semmi, amit tehetsz, nem fog elválasztani Tőle.

Ha a saját képességeinkre hagyatkozunk, nem érthetjük meg Őt. Pál apostol bátorít minket a Korinthusiakhoz írt első levelének 2 rész 5 versében: "A HITED ne az emberek bölcsességén, hanem Isten erején nyugodjék".

Jézus, aki teljesen Isten és ember volt, meghalt értünk. De fel is támadt a halálból! Nemcsak megfizette az árat a bűneinkért; feltámadásával azért jött, hogy ÚJ ÉLETET hozzon nekünk!

Ezt teljes mértékben megtapasztalhatjuk, ha úgy döntünk, hogy HISZÜNK Őbenne: "Ha valaki Krisztusban van, az új teremtés. A régiek elmúltak, és íme, minden újjá lett." (Korinthusiakhoz írt második levél 5 rész 17 vers)

Ma szánj időt arra, hogy a magad módján megünnepeld, amit Jézus tett érted!
Imádkozom, hogy a Szentlélek látogasson meg téged ezen a héten, és töltsön el az Ő életével és szeretetével.

Michael Staïesse őrnagy

Forrás: Michael Staïesse I Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. április 14.
A kép forrása: Royalty-Free | Udra11 | Dreamstime.com

A hír letölthető innen PDF formátumban