Imahétvége, gyerekekért és fiatalokért

boritokep

2022 május 27-29. Vigyük Jézushoz a gyermekeket és fiatalokat! Világszerte az Üdvhadseregben kiemelt figyelmet kap a gyermek és ifjúsági szolgálat.

Évente megrendezésre kerül a gyermekekért, fiatalokért váló ima közbenjárás, imanap. Miért is fontos ez?

Nemrég egy online közösségi felületen egy édesapa azt nyilatkozta, hogy a világban lévő kilátástalan, kiszámíthatatlan helyzet, amit a világ vezető politikusai idéztek elő, elvette a gyermekeitől a reményteljes és békés jövőt. Ezt a hozzászólást olvasva egyből bevillant Isten igérete: „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek - így szól az ÚR: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek. Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám.” Jeremiás próféta könyve 29 rész 11-13 vers.

Istennek tökéletes terve a gyermekeid,számára, de a sátán is előkészítette a maga tervét. Valóban a világ jelenlegi helyzete nem sok reménységre ad okot. Nagyon sok veszély, megkötözöttség éhezik rájuk! Elhatároztam, bármi is zajlik körülöttem, nem a láthatókra nézek, hanem azokra a reményteljes áldásokra, amiket Isten igért a benne hívőknek! Ahhoz, hogy ezt az áldást tudjuk közvetíteni gyermekeink felé, elsősorban nekünk felnőtteknek, gyülekezeteinknek kell formálódni. Gyermekeinkért a csatát térdeinken nyerjük meg! „Kelj föl, kiálts az éjszakában, az éjjeli őrségek kezdetén! Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt! Emeld föl hozzá kezedet gyermekeid életéért...” Jeremiás siralmai 2 rész 19 vers

Az egyik alaklommal Jézus az északi országrészben, Kapernaumban tartózkodott és fárasztó nap volt mögötte. A tanítványok azon vitatkoztak, hogy ki tekinthető nagyobbnak a mennyek országában? Ki az első? Örök nagy emberi kérdés a felülkerekedés vágya. Miben vagyok első? Miben vagyok jobb a másiknál? Hogyan tudom a másikat legyőzni? Jézus nem szállt vitába velük, hanem a maga bölcs egyszerűségével egy életre példát mutatott a tanítványoknak ezzel a kérdéssel kapcsolatban.

Maga köré hívta a gyermekeket és odaállította őket példaként a tanítványoknak és azt mondta nekik: „ha meg nem tértek és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mehettek be a mennyek országába. Aki tehát megalázza magát, mint ez a kisgyermek, az a nagyobb a mennyek országában” Máté evangéliuma 18 rész 2-4 vers

 A régen a gyermekek keveset jelentettek a társadalomban. Önálló jogaik nem voltak, és csak akkor méltányolták őket, amikor már részt tudtak venni a munkában. Néhány kultúrában még ma is így van. Ma is vannak a világnak olyan pontjai, ahol a gyermekeket kemény fizikai munkára kényszerítik, kizsákmányolják, bántalmazzák. A gyermekek kiszolgáltatottak és védtelenek a felnőttekkel szemben…

Jézus logikája más, mert példaként állítja őket elénk. Miért, milyen is egy gyermek? A gyermek befogadó az Isten dolgaira, az evangéliumra, érdeklődő és folyamatosan tanul a tapasztalatain keresztül. A gyermek nyitott az igazságra, és csodálatosan reagál a kedvességre, szeretetre, nagyon hamar megbocsát. Ezért szól Jézus felhívása a felnőtteknek: legyenek olyanok, mint egy gyermek, hogy bemehessenek Isten országába.

Bátorítsuk a gyermekeket, hogy ne veszítsék el gyermeki hitüket!
Jézus sokat tartózkodott gyermekek társaságában, egész életét végig kísérte a gyermekekkel fiatalokkal való kapcsolat. A Bibliában az evangéliumokban sok helyen találkozunk azzal, hogy Jézus ellátogatott családokhoz, bement otthonokba, sőt útjain kísérték őt gyermekek és fiatalok. Jézushoz édesanyák, édesapák hozták el gyermekeiket, hogy segítsen és áldja meg őket. (Márk evangéliuma 9 rész 17-18 vers; Lukács evangéliuma 8 rész 40-42 vers, 49-56 vers).

Az Ószövetségben is voltak olyan szülők, édesanyák, édesapák, akik Istennek szentelték gyermeküket, és annak jövőjét Isten kezébe, annak gondjaira bízták. (Sámuel, Dávid, Izsák, Jósiás története)

Vigyük gyermekeket, fiatalokat Isten elé, nem csak ezen a hétvégén, hanem az év minden napján!

Kívánunk áldott imaalkalmat!
Szeretettel: Gazsó Andrea

A következő link egyenesen az imahétvégéhez visz, ahol fel lehet iratkozni az imarendbe:

Feliratkozas

Kép forrása : Royalty-Free | © Michael Leung | Dreamstime.com

Regisztrálhatsz egyedül vagy csoporttal, 1 órára vagy többre.

Itt imatémákat és bibliaverseket találsz, amelyeken elmélkedhetsz.

Bibliaversek:

Mózes ötödik könyve 6 rész 4-7 vers 
Példabeszédek könyve 22 rész 6 vers
Máté evangéliuma 19 rész 13-15 vers 
Máté evangéliuma 19 rész 16-26 vers
Márk evangéliuma 9 rész 17-18 vers 
Lukács evangéliuma 8 rész 40-42 és 49-56 versek
Jóel próféta könyve 3 rész 1 vers 
Királyok második könyve 22 rész 
Királyok második könyve 5 rész 1-19 vers
 

Imatémák:
Imádkozzunk gyermekein megtéréséért és azért, hogy gyülekezeteink megtartó, felkaroló közösségek legyenek a gyermekek és fiatalok számára.
Imádkozzunk azért, hogy tudjanak engedelmeskedni Isten elhívásának.
Imádkozzunk azért, Isten adjon számunkra bölcsességet a gyermekek neveléshez.
Imádkozzunk, hogy Isten terve valósuljon meg az életükben és fedezze be Őket a sátán mesterkedéseivel szemben.
Imádkozzunk, hogy gyermekeinknek és fiataljainknak legyen bátorságuk megvallani az Istenbe vetett hitüket és kiállni az igazságért.
Imádkozz azért, hogy Isten feltárja számodra, hogyan tudod a legjobban támogatni és meghallgatni a fiatalokat a gyülekezeti családodban.
Imádkozzunk a családokért, gyermekekért, akik a háború következtében menekülnek.
Imádkozzunk azokért a gyermekekért, akik a háború miatt veszítették el szüleiket.
Imádkozzunk azokért a gyermekért, akiket bántalmaznak, kihasználnak, hogy Isten adjon nekik szabadulást.
Imádkozzunk azokért a gyermekekért, akik az utcán csellengenek és az emberkereskedelem áldozataivá válhatnak, hogy Isten fedezze be őket és küldjön olyan segítőket melléjük, akik hajlékot adnak számukra.

Forrás: Gazsó Andrea | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. május 25.
A kép forrása: Nathan Dumlao|unsplash.com| freedownload
Idézetek forrása: Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (2014)