Karácsonyi gondolatok 2022

Hagyjuk, hogy a karácsonyi örömhír átformáljon minket! Hogyan reagál a jó hírekre?
Közömbös marad? Fél? Meglepődik?

 Jézus születése, amelyet karácsonykor ünnepelünk, jó hír a világ számára, még ma is.

Mégis, amikor Mária, az édesanyja megtudta, hogy terhes, első reakciója a félelem és a kérdezősködés volt. Így tettek a pásztorok is (Lk 1,26-33 / Lk 2,8-14). Az angyal megnyugtatta őket azzal, hogy azt mondta:
"Ne féljetek, mert nagyszerű hírt hozok nektek, amely nagy örömöt fog okozni az egész népnek.
Ma Dávid városában Megváltó született nektek. Ő a Messiás, az Úr. Nagy lesz, és a Magasságos Fiának fogják nevezni".
Ez a jó hír mindenütt szerepel a Bibliában:
A zsoltárokban: "A szeretet és a hűség találkozik egymással, az igazságosság és a békesség csókolja egymást." (Zsoltárok 85.11)
A próféták is ezt hirdették:
"Az uralkodó Úr hatalommal jön, és hatalmas karral uralkodik, pásztorként gondozza nyáját, karjaiba gyűjti a bá-rányokat, és szívéhez közel hordozza őket." (Ézsaiás 40.9)
Ezt írja le Pál apostol: "Isten országa, aki közöttünk van, igazság, békesség és öröm a Szentlélekben" (Róm. 14.17).
Maga Jézus beszél erről: "Az Úr Lelke van rajtam, mert ő kent fel engem, hogy jó hírt hirdessek a szegényeknek. Azért küldött engem, hogy a foglyoknak szabadságot hirdessek, a vakoknak a látásuk visszanyerését, az elny-omottak szabaddá tételét, az Úr esztendejének meghirdetését." (Lukács 4:18-19)
Hogyan hagyod, hogy ez a jó hír átalakítsa az életedet ?
Fogadd ezt a jó hírt az Úrtól: Először is, ez személyesen neked szól, a helyzeted nem reménytelen! Meg kell nyitnod a szívedet és az elmédet erre a jó hírre kell összpontosítanod, hogy kilépj a téged körülvevő kétségbeesésből.
Állj fel és indulj el: fogadd el és indulj el, mint a pásztorok a Lukács 2:15-16-ban. Tégy valamit vele, hozz döntése-ket a mindennapi életedben, hogy Jézus szeretete legyen a menedéked és a fő mozgatórugód.
Engedd, hogy átalakulj: Minek kell megváltoznia az életedben? Szükséged van gyógyulásra, megbocsátásra, lelki, viselkedésbeli változásra, átalakulásra a kapcsolatataidban?
Ez a jó hír olyan változást hoz, amely életet ad. Bízzatok mennyei Atyátok jóságában.
Vigyétek ezt a jó hírt a világba: Légy nagykövete, Isten SZERETETÉNEK , REMÉNYÉNYSÉGÉNEK és BÉKÉJÉNEK hordozója. Kezdd el megosztani egy emberrel, majd több emberrel a környezetedben. Ez nagy változást fog hozni körülötted.

Ebben a karácsonyi időszakban álljunk meg. És egy pillanatra szánjunk időt arra, hogy meghallhassuk Mennyei Atyánk szelíd hangját, akinek jó híre van számunkra. Hallgassátok és fogadjátok el a megújulás, a béke és a remény e jó hírét. Mert az Úr jelenléte közelebb van, mint gondolnátok.


Boldog karácsonyt!
Christine Staiesse, 2022. December

Kép forrása: Photo by Lil Artsy on Pexels