Imahétvége 2023. március 24-26.

„Egy szívvel és egy lélekkel kitartóan vettek részt az imádkozásban” - Imahétvége az Üdvhadsereggel.
 

 Kedves Barátok, Testvérek és Szolgáló Testvérek!

 

Bizonyára ismert előttetek is, hogy az Üdvhadseregben Magyarországon négyünk, (Xavér, Izabella, Zsuzsanna és Ervin), a territórium svájci szekciójában pedig két kadét társunk (Nathalie és Antonin) kadét képzése van folyamatban. Pál apostolnak Timóteushoz írt leveléből láthatjuk, hogy a korai egyházban nagy hangsúlyt kapott olyan testvérek nevelése, akik mások tanítására és a különböző szolgálatok ellátására alkalmasak lesznek. Ezért kérünk titeket, hogy képzésünk sikerét imáitokkal is támogassátok, az alábbi javasolt felsorolás szerint: 

A Szentlélek formálja jellemünket, magatartásunkat, életvitelünket, hogy alkalmassá váljunk a szolgálatra, terhek hordozására és tanításra,

Képesek legyünk jelen korunk változásait, kihívásait felismerni, azokra biblikusan reagálni. Az igazságosságot képviselni és bátran hirdetni minden körülmények között

Isten szeretetében járjunk és azt is adjuk tovább

Hitünk mellé ragasszunk tudományt, amit alkalmazni tudjunk a megfelelő élethelyzetekben

Legyen a Szentlélek vezetése alatt a képzés elméleti és gyakorlati kurzusainak összeállítása

Legyenek vezetettek a tanárok, a mentorok és a gyakorlati helyek oktatói

Sikerüljön az erősségeken erősíteni, a gyengeségeken javítani.

 

Áldott imaalkalmat kívánunk:

Szeretettel: Ervin, Izabella, Xavér, Zsuzsanna kadétok

 

Ide kattintva foglalhatsz időpontot.

 

1Tim 3,1-6 Igaz beszéd ez: ha valaki püspökségre törekszik, szép feladatra vágyik. Szükséges tehát, hogy a püspök legyen feddhetetlen, egyfeleségű férfi; megfontolt, józan, tisztességes, vendégszerető, tanításra alkalmas; nem részeges, nem erőszakos, hanem megértő, a viszálykodást kerülő, nem pénzsóvár; olyan, aki a maga háza népét jól vezeti, gyermekeit engedelmességben és teljes tisztességben neveli. Mert ha valaki a maga háza népét nem tudja vezetni, hogyan fog gondot viselni Isten egyházára?

Ne újonnan megtért ember legyen, nehogy felfuvalkodva az ördöggel azonos ítélet alá essék. Szükséges, hogy a kívülállóknak is jó véleményük legyen róla, nehogy gyalázatba és az ördög csapdájába essék.

1Tim 3,8-10 Ugyanígy a diakónusok is tiszteletre méltók legyenek, nem kétszínűek, nem mértéktelen borivás rabjai, nem haszonlesők, hanem olyanok, akikben megvan a hit titka tiszta lelkiismerettel. De ezeket is meg kell vizsgálni előbb, csak akkor szolgáljanak, ha feddhetetlenek.

1Jn 3,18 Gyermekeim, ne szóval szeressünk, ne is nyelvvel, hanem cselekedettel és igazsággal.

Jn 14,26 A Pártfogó pedig, a Szentlélek, akit az én nevemben küld az Atya, ő megtanít majd titeket mindenre, és eszetekbe juttat mindent, amit én mondtam nektek.

1Kor 2,13 Ezeket hirdetjük is, de nem emberi bölcsességből tanult szavakkal, hanem a Lélektől jött tanítással, a lelki dolgokat a lelki embereknek magyarázva.

2Kor 3,5-6 Nem mintha önmagunktól, mintegy a magunk erejéből volnánk alkalmasak arra, hogy bármit is megítéljünk; ellenkezőleg, a mi alkalmasságunk Istentől van. Ő tett alkalmassá minket arra, hogy az új szövetség szolgái legyünk, nem a betűé, hanem a Léleké, mert a betű megöl, a Lélek pedig megelevenít.

ApCsel 4,29-31 Most pedig, Urunk, (...) add meg szolgáidnak, hogy teljes bátorsággal hirdessék igédet; nyújtsd ki a kezedet gyógyításra, hogy jelek és csodák történjenek a te szent Szolgád, Jézus neve által. Amint könyörögtek, megrendült az a hely, ahol együtt voltak, megteltek mindnyájan Szentlélekkel, és bátran hirdették az Isten igéjét.

Jn 12,26 Ha valaki nekem szolgál, engem kövessen; és ahol én vagyok, ott lesz az én szolgám is; és ha valaki nekem szolgál, azt megbecsüli az Atya.

 

Forrás: Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. március 23.
A kép forrása: Unsplash