Karácsony 2023

Karácsony 2023 - Semmi sem választhat el

Semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől... ami Jézus Krisztusban, a mi Urunkban van. (Biblia, Rómaiakhoz írt levél 8 rész 39 vers)

Az, hogy Isten a világegyetem teremtője, egy rejtély, amiben hihetsz vagy nem.
De vannak látható jelek, amelyek egy zseniális Teremtőre utalnak: az emberi test működése, a természet szépsége, a csodálatos naplementék, a világegyetem végtelen nagysága, a teremtés a legapróbb részletekig való tökéletessége, az állat- és növényfajok sokfélesége.

Hogyan hiheted el, hogy ez a Teremtő Isten mindezt érted tette, és hogy gyengéden, szenvedélyesen és kedvességgel szeret téged?
Vannak-e külső jelei ennek a hihetetlen szeretetnek?
Mi a története ennek a szeretettel teli Istennek, aki emberré válik, szegénységben születik, és már nagyon fiatalon menekülnie kell egy másik országba.

Aki egy szerény mesterember családjában nő fel, és élete utolsó három évében kerül a köztudatba, amikor arról beszél, hogy életét adja a szeretet bizonyítékaként.

Halálra ítélik és kivégzik a vallási és politikai vezetők, akik túl zavarónak találják őt.

De három nap múlva feltámad, bejelenti, hogy a halál legyőzve, egy remény, szabadság és igazság Királyságát hirdeti.

Emlékeztet ez a történet valamire? Ez Jézus története. Egyszerű meseként is felfoghatod, ami a karácsony eredetét adja... vagy láthatod benne Teremtőd mérhetetlen szeretetének egyértelmű jelét.

Dönthetsz úgy, hogy hiszel Jézusban, aki legyőzte a halált és minden gonoszt Isten szeretetének erejével.
Ha ezt választod, akkor benne találod meg a szeretet forrását, amely összeköt a Teremtőddel, értelmet ad az életednek, közeli kapcsolatba hoz Istennel, akit "Atyának" hívhatsz, és lehetővé teszi, hogy új módon ünnepeld a karácsonyt.

Nem, nincs semmi, ami elválaszthatna téged Isten szeretetétől, amelyet Jézus Krisztusban mutatott meg. És ez a szeretet neked szól.

Áldásokban gazdag karácsonyi időszakot kívánok!

Christine Staiesse

A videó üzenet itt nézhető meg: Karácsony 2023

 

Forrás: Üdvhadsereg | Christine Staïesse | Kommunikációs osztály
Dátum: 2023. december 23.
A kép forrása: Margarida Afonso, Unsplash