Karácsonyi üzenet

Ajándékok átadása 239Amikor saját meleg, biztonságos otthonunkban, szerető családtagokkal üljük körül a terített ünnepi asztalt, talán nem is tudjuk elképzelni, milyen lehet mindezeket nélkülözni. Hogy vannak édesanyák, akik nem mehetnek „haza” gyermekeikkel. Nem állíthatják fel és díszíthetik saját karácsonyfájukat, nem tudják megvásárolni gyermekük megálmodott ajándékát, nem rakhatják tele gazdag finomságokkal a karácsonyi asztalt.

Ajándékok átadása 291Nehéz egy édesanyának bizonytalanság, küzdelmek, anyagi problémák közepette a Karácsony lényegét megélni, megünnepelni, és ennek örömét gyermekeinek átadni. KARÁCSONY 2013 223

betlehemi játék  2013.12.21 (85)-2Talán éppen ezért a Fény Házában az Adventi időszak üzenete Anyáknak és Gyermekeknek egyaránt, hogy az Üdvözítő úgy érkezett hozzánk a Földre, hogy nem meleg, kidíszített otthon várta, hanem egy átmeneti szállás. Mégis abba a szegényes istállóba a legnagyobb ajándékot „csomagolta” számunkra Isten.

Hisszük, hogy az ajándékozó Isten szétküldte angyalAjándékok átadása 470-2ait, hogy indítsák a szíveket ajándékozásra. Hogy életüknek ebben a különösen nehéz időszakában egy szép karácsonnyal gazdagítsa a számára kedves, drága gyermekeket és édesanyákat. Ajándékok átadása 412

És közben azok, akik a megszokott karácsonyi ünneplést nélkülözni kényszerültek, maguk is ajándékozóvá váltak. A gyerekek együtt készültek fel, hogy Betlehemes játékukat ajándékozzák édesanyjuknak és az otthon munkatársainak. 13 anya együtt készítette az ünnepi vacsorát, 13 család együtt ült az asztalnál a munkatársakkal, és egy Karácsonyfa köré telepedtek le.

Az ajándékok célba értek, és mi hálásak vagyunk mindenkinek, aki engedett az indításnak, és Isten ajándékozó eszközévé vált. Láthattuk a gyermekek örömét, érezhettük az édesanyák meghatottságát, és háláját.

Ajándékok átadása 327Ajándékok átadása 331-2