Gyors váltás és új kihívások

digitalis tanterem

 2020. március 16 nevezetes dátummá vált az életünkben, ezen a napon zártak be az iskolai épületek, és nyíltak meg a digitális tantermek.

 Koronavírussal a távoktatásba

9 Feny Haza digitalis tanterem2020. március 16: ezen a napon zártak be az iskolai épületek, ezen a napon nyíltak meg a digitális tantermek. 12 FenyHaza digitalis tanterem

A világjárvány következtében a gyerekek élete is jelentősen megváltozott, szinte egy pillanat alatt, a tankötelezettséget egy újabb dimenzióban teljesítik a gyerekek.
Megváltoztak a keretek, megváltozott a forma és a kommunikáció. A papírok helyét az okos telefonok, a füzetek helyét a tabletek, a könyvek helyét pedig a notbookok vették át. Az iskolák és tanárok különböző felületeken küldik és kérik vissza a feladatokat. Mindenkinek nagyon gyorsan kellett és kell reagálni a megváltozott helyzetre. Valakinek könnyen megy, másnak nehezebben.
Az Üdvhadsereg Fény Háza Otthonában is óriási a változás, mintha egy hullámzó víz vinne bennünket előre. A diákok életében olyan események történnek, amelyek korábban sohasem. Most a tanulók minden nap a számukra kijelölt helyen reggel megkeresik a személyes online felületükön a napi leckét, utána pedig már egyre inkább önállóan próbálják azokat megoldani. Aki még egy hónapja nem használt számítógépet, most már emailt küld a tanárának, ppt-t olvas és szerkeszt, hanganyagot és fotót készít. Akinek korábban csak kudarc és nehézség volt a tanulás, most sikert és örömöt is jelenthet.

 

13 FenyHaza Digitalis taneteremAz egyik kislány olyan fogalmazást írt a saját tulajdonságairól, hogy 5-ös osztályzatot kapott érte. Korábbi tanulási szokásaihoz hasonlóan először nem nagyon akart bajlódni a feladattal, lelkigondozói bátorításra azonban megmozgatta a kreativitását, amit a tanára kiváló érdemjeggyel jutalmazott. A kislány elmondta, hogy az eddigi iskolai évei során még sohasem volt 5-ös jegye, főleg nem fogalmazásból.
Ez a jó példa adjon erőt, ötleteket, ügyességet, sikeres alkalmazkodóképességet a gyereknek és a körülöttük lévő felnőtteknek a járvány alatti időben, a járvány utáni életre pedig alakuljon át bölcsességgé, hasznos tudássá, tapasztalattá.

 

 

Támogassa munkánkat közvetlkenül is adományával az alábbi gombra kattintva online :