Már biztos, mi is tudunk mesét írni !

mesepalyazat borito

Meseíró pályázatot is hirdetettek a Fény Háza Családok Átmenti Otthonában – Macska Jancsi és a 6 kislány együtt nyertek!

2020. október 06.

meseiro palyazat 2020 6

Meseíró Pályázat

A Fény Háza lelkes munkatársai nyárzáró Meseíró pályázatot hirdetettek a nálunk élő családoknak.
Előszőr kicsit félve nézegették a faliújságon a felhívást a lakóink, majd elindult a meseszövés Macska Jancsi, Egér Berci és az eltűnt sajt történeteiről. A határidő végére gyönyörű mesék születtek, amit közösen a családok írtak. Összesen nyolc pályázat érkezett, amit a nálunk dolgozó Juli néni tanárnő
zsűrizett. Nagyon szoros volt a verseny, mert ötletes, élményszerű mesék születtek. Minden meseszövő iskolakezdési jutalomcsomagot kapott.

Az első helyezett mesét, hat gyönyörű kislány és édesanyjuk közösen írták:  

A tanulság

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy kis cica, akit Macska Jancsinak hívtak. Ez a kis cica szerette nagyon a sajtot, ami ugye általában az egerek kedvence. Ennek a kis cicának volt egy barátja, és ami furcsa ebben az, hogy egy egér volt, és őt úgy hívták, hogy Egér Berci. Egyszer egy nap a kis egér éhes volt, de nagyon! Macska Jancsi kis ebédjét kikészítette, de hirtelen dolga akadt, elkelett menjen otthonról, így az ebéd is az asztalon maradt. Berci épp Jancsihoz tartott, aki nem volt otthon. Kopogott Berci, de hiába, senki nem nyitott ajtót. Egyszer csak Berci betekintett az ablakon, és mit látott szemecskéje, a finom sajtot, és csábította őt nagyon. Egér Berci fogta magát, és befurakodott az ajtó alatt, és az összes sajtot megette. Macska Jancsi mire hazaért, semmi sem maradt. Jajgatott, és csodálkozott ki ette meg az ebédjét? Gondolta magában átmegyek Egér Bercihez ő biztos tudja hová lett az ebéd. Odaért, és egyből megkérdezte tőle? -Berci, nem tudod hová lett az ebédem? Berci válaszolt: -Én nem tudom, nem voltam a környéken! Macska Jancsi sírni kezdett, hogy most éhes maradt. Berci megsajnálta, és elmondta az igazat
zokogva, és hogy sajnálja, mert nagyon éhes volt ő is. Nagy zokogás tört ki mindkettőjükön, Macska Jancsi, így szólt: Ígérd meg, hogy soha többet nem lopsz! Ha kértél volna, én megosztottam volna veled szívesen. Berci Egér megígérte, hogy soha többet nem hazudik senkinek. Mert nem szép dolog ilyet tenni, és hogy ez jó tanúság számára. A barátságuk végül megmaradt! Itt a vége fuss el véle….

 Forrás : Fény Háza/ Kommunikációs osztály

Galéria