A szeretet fénye és az ősz színei

Fény Háza ősz boritokep2

A Fény Háza munkatársainak legfőbb elhivatottsága a szakmai munka a mindennapi problémákkal, a sokszor reménytelennek tűnő dolgokból kihozni a kis sikert.

2020. november 13. 

Őszi napok a Fény Házában

Fény Háza ősz 2020 

A nálunk élő családok nemcsak biztos hajlékot kapnak, de rendkívül széles szakmai segítséget is. Bármely kis siker számukra a legnagyobb szakmai visszacsatolás. A Fény Háza heti szinten biztosít egy mentálhigiéniás szakembert, aki foglakozik a családokkal, de itt említhetnénk a napi szinten hitbéli vagy csak egy jó szóval bátorító lelki gondozó Rozi nénit is. A hétköznapok a gyerekeknek a bölcsődei, óvodai, és iskolai elfoglaltságról szólnak, az anyukák pedig, ahogy lehetőségük engedi ezen időszak alatt dolgozni járnak. A hétvégi szabadidő eltöltésére pedig különféle pályázatokkal készülünk a gyerekeknek.

Az őszi borongós időszak kezdetére két pályázattal is kedveskedtünk kis lakóinknak, az egyik egy rajzpályázatos, ahol egy mese lerajzolásával lehetett pályázni. Szép számmal érkeztek rajzok, amik díszítik az anyaotthon falait.

A gyerekek szívesen rajzolnak, főleg, ha jó a téma, és még egy kis jutalom is jár érte. A másik pályázatunk őszi témához kapcsolódó volt, különféle kreatív pályaműveket vártunk őszi levélből, a gyerekek fantáziája nem ismer határokat, csodaszép kreációk érkeztek. Még be se adják a műveket, máris várják a következő lehetőséget ahol megmutatatják magukat, hogy milyen ügyesek! 

 

 A szeretet fénye a Fény Házában

A szeretet fénye a Fény Házában 2020

 

A magyar népmese napjára a Fény Háza alkalmi színészei, saját meséjükkel készültek!

Először a jelmezeket válogatták ki a lakók, és a sokfajta kiválasztott karakterből épült fel a mese története.

A szeret fénye című mese egy birodalomról szólt, ahol csak szeretet és béke volt.

Ami valljuk be sokunk álma. A gyerekek nagy örömmel várták az előadás napját, és hogy végre belebújhatnak a jelmezeikbe. Alkalmi színészeink pár alkalommal próbálták el a mesét, és szinte profin adták elő a betanult koreográfiát.

Nagyon ügyesek voltak, bízunk benne, hogy örök emlék marad számukra.

 

 

Forrás: Fény Háza /Kommunikációs Osztály 

Galéria :