Fontos ismeretek egyszerűen és érthetően

SzocioPoly

Mi történik, ha hó végére nem marad pénz? - Játékosan bővíthették ismereteiket lakóink a pénzbeosztásról, a SzocioPoly játék segítségével a Fény Házában.

2021. január 04. 

SzocioPoly játék, mint a valóság modellje

Kép1 másolataA Fény Háza lakóit nagy megtiszteltetés érte, kedves önkéntes csapat érkezett hozzájuk a Budapesti Szabad Metodista Gyülekezettől, Mécseri Mcnamara Zsuzsa és két társa személyében.
A látogatás célja az volt, hogy a náluk élő anyukákat és nagyobb gyermekeiket játékosan bevonják a pénzgazdálkodás rejtelmeibe. Ebben a játékban bárki kipróbálhatja, mire is elég a segélyből, családi pótlékból, GYES-ből, alkalmi munkából szerezhető jövedelem. Volt pár szó, ami igazán elgondolkoztatta a lakóikat, de az önkéntesek szívesen válaszoltak minden kérdésre.

A Szocio.Poly lényege:
A játék során egy átlagos hónap napjain haladunk végig – némileg meggyorsítva az időt, kockadobások segítségével – a játékosoknak a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között kell túlélnie a hónapot. (A bevételek és kiadások összegei hozzávetőleg megfelelnek a mai magyar valóságnak.)

Izgalmas órákat töltött együtt a kiscsapat, sokan a játék során
érdekes felfedezéseket tettek: Mit történik, ha hó végére nem marad pénz? Mi lehet az oka? Hogyan lehet beosztani okosan egy havi fizetést? Mért ne forduljunk az uzsoráshoz?

A Fény Háza dolgozói és lakói hálásak az önkéntes csapatnak.

Forrás: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona / Kommunikációs osztály

Galéria: