Boldogságos új évünk mozgalmas napjai

csendben egyutt borito

Megérkezett a várva várt tavasz a Fény Hazába is, a felgyülemlett sok energiát kis lakóink kreatív alkotásokkal vezették le. 

Várva várt tavasz

Télbúcsúztatós nagy dinom-dánom az idén elmaradt a Fény Házában. A farsangot nagyon szerény keretek
között ünnepeltük a gyerekekkel és az anyukákkal. Egy rajzversennyel indult az év eleje, ahol önarcképet kellett magukról készíteni a gyerekeknek. Az anyukák segítségével közösen ügyes kis rajzok születtek. A másik pályázat egy farsangi álarckészítő verseny volt. Az anyukák közösen összefogva elkészítették a gyerekeknek a farsang jellegzetes süteményét a fánkot. A gyerekek annyira tetszett, szinte percek alatt elfogyott a három tálca fánk, a legkellendőbb a csokis-meggyes volt. Ez a farsang más volt, mint a többi, de így is szép emlék marad mindenki számára.

Karatén kokárdák

A karantén időszakban sem lankadt az intézményünk kis lakóinak kreatív kedve. Pályázatot hirdettünk, bármilyen technikával készülő kokárdát lehetett készíteni. Az anyukák és a gyerekek szebbnél szebb kokárda remekműveket készíttettek a jeles napra!

 Húsvét csendesen

Kis lakóinkat a vírushelyzet alatt se hagytuk programok nélkül. Három rajzot lehetett elkészíteni, egy húsvéti rajzot, egy tavaszi rajzot, és egy nyuszi álarcot. A jutalom persze nem maradt el, fincsi édesség csomagokat hozott a húsvéti nyuszi nekik érte. Nagy izgalommal várták a megigért élő húsvéti nyuszit a gyerekek, aki az udvaron adta át az ajándékokat a vírus előírásokat betartva. Sok családnak ez volt az első ilyen élménye. Nagy volt a boldogság amikor az óriás "anyanyúl megjelent". A családok az Üdvhadseregtől húsvétra sonkát, kalácsot és sok-sok finomságot kaptak, amivel megkönnyítették a családok életét az ünnep alatt. Köszönjük kollégáink a kitartó munkáját, és hogy szebbé tették a családoknak a húsvéti ünnepet.

Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János 3.16)

Édesanyák napja a legszebb ünnepünk

Az anyák napja talán még meghatóbb egy anyaotthonban. Csodálatos dolgokat látni, hogy bármennyire is nehéz helyzetben vannak a családok, az anya gyermek kapcsolat talán itt még erősebb és lélekemelő. Már napokkal előtte izgatottan készítették a Fény Háza kis lakói a titkos ajándékokat, szívük minden szeretetével. Lelkesen üdvözlőkártyát díszítettek, modellt álltak, hogy egy szép kép is kerüljön az anyák napi vers mellé. Május első vasárnapján minden édesanyát virággal és üdvözlőkártyával köszöntöttek a gyerekek.

 ÁGH ISTVÁN
Virágosat álmodtam

Édesanyám, virágosat álmodtam,
napraforgó virág voltam álmomban,
édesanyám, te meg fényes nap voltál,napkeltétől
napnyugtáig ragyogtál.

Ügyeskedj!

Megérkezett a várva várt tavasz a Fény Hazába, kis lakóink kreatív kedve kicsúcsosodott. A télen elraktározott energiájukat végre kitudták bontakoztatni, pár nagyszerű pályázattal. A sok energia levezetésre két pályázatot is hirdettünk. Az egyik pályázatnál papírguriga állatokat kellett készíteni, a másiknál festett kavicsokat. Először megijedtek a feladattól, de aztán annyira lelkesek lettek, hogy olyan remekművek születtek, hogy kiállítást csináltunk belőlük. Nagy boldogság volt ez a kiállítóknak, hisz sok gyereknek nem volt még ilyen az életében. A Fény Háza munkatársai nagyon büszkék a nálunk lakó lelkes és ügyes gyerekekre. Mindig nagy izgalommal várják az elmaradhatatlan jutalom édességcsomagot, amit nagy szeretettel készítenek a Fény Háza munkatársai.

Forrás: Papp Ildikó/Fény Háza/Kommunikációs osztály
Dátum: 2021 június 01.
A képek forrása: Fény Háza

A hír letölthető INNEN pdf formátumban 

Galéria: