Nálunk boldogság gyermeknek lenni!

tartalmas ido fenyhaza

A nálunk élő gyermekek számára is próbálunk biztosítani olyan programokat, élményeket, amelyekben kortársaiknak is részük van, ezzel színesítve napjaikat.

 Kis lakóink vakációját az idén is igyekeztünk úgy megszervezni, hogy unatkozásra senkinek ne legyen ideje.

A szünidő az Üdvhadsereg Lemberg utcai gyülekezete által szervezett egyhetes nyári táborral vette kezdetét. A tábor nagyon jól sikerült, a gyerekek, nemcsak játékkal töltötték a napot, hanem az intézményünk lelki gondozójával, Rozi nénivel imádságokat és énekeket is tanultak. Hálás köszönet a szervezőknek, Gazsó Andinak és Gábornak!
Gondoskodtunk az otthoni szabadidő kellemes eltöltéséről is. Intézményünk egy hatalmas homokozóval és rengeteg homokozójátékkal lepte meg a gyerekeket, akik azóta is lelkesen készítik a környék legszebb homokvárait és legfinomabb homokkávéit.

Kreatív kezekből sem volt hiány a nyáron. Az újrahasznosítás jegyében műanyagpalackokból készültek különféle hasznos tárgyak, spatulákból képkeretek, játékok. A színes, vidám, festett kavicsokkal pedig az udvart díszítették gyermekeink.

A Fény Háza egyik legkedvesebb családgondozójának, Anna néninek, az az ötlete támadt, hogy töltsünk el egy napot a családokkal egy külső helyszínen. Kitörő lelkesedéssel kiabálták: "Megyünk a Balatonra!" Igazából ennél nagyobb örömet nem is okozhattunk volna a családoknak, hiszen sokan nem látták még a Balatont, és nyaralni sem voltak még soha.
A Fény Háza összes munkatársa és a családok egy napsütötte júliusi reggelen elindultak meghódítani Balatonkenesét! Ismét vigyáztak ránk fentről, mert olyan szép napos időnk volt, hogy ennél szebbet nem is rendelhettünk volna.
Feledhetetlen napot töltöttünk el együtt, volt közös pizzázás, fagyizás, rengeteg pancsolás és kacagás. Maradtunk volna még, hiszen olyan gyorsan elrepült az idő, de nagyon sok szép emléket magunkkal hoztunk a Fény Házába.

Az idén ismét szerveztünk meseszínházat a Magyar Népmese Napjára. Egy tehetséges kis lakónk írta az egyik meseelőadást, amelynek a címe: "Adni jó". Mindenki szerepelni szeretett volna, így versek és énekek is színesítették végül az eseményt.
Két mesét, két verset és három dalt adtak elő, amiben szülők és gyerekek egyaránt szerepeltek. Fantasztikus tehetségeink vannak, akikre nagyon büszkék vagyunk.
Őszi kreatív foglakozás keretében akváriumot készítettek a gyerekek, a nagyobbak egyedül, a kisebbek az édesanyjukkal. Szebbnél szebb művek születtek, amelyekből "akvárium szépségversenyt” rendeztünk. A jól sikerült verseny jutalma egy kis édesség csomag volt. Nagyon büszkék vagyunk kis lakóink őszi falevelekből készített gyönyörű alkotásaira, különféle állat kompozícióira. Ötletességükkel mindig meg tudnak lepni bennünket.

Legnagyobb boldogság, mikor külső gyerekprogramokra is el tudjuk vinni a családokat. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Rákoskerti Művelődési Ház évek óta támogatja az Üdvhadsereget, segítve ezzel szociális munkánkat, a gyerekek élményhez juttatását.
Sajnos sok anyukának a mindennapi megélhetés is gondot jelent, de az adományjegyeknek köszönhetően szeretettel viszik el a gyerekeket egy-egy előadásra. Az idei első őszi színházi programunk a Babszem Jankó című bábelőadás volt, amelyen nagy örömmel vett részt öt család.

A teltházas mesét nagyon élvezték a gyerekek. Humorral és élő zenével átszőtt bábelőadást tekinthettünk meg két fantasztikus előadó tolmácsolásában. A családok nevében is nagyon köszönjük a Rákoskerti Művelődési Háznak a támogatást!

 Forrás: Papp Ildikó/Fény Háza Családok Átmeneti Otthona /Kommunikációs osztály
Dátum: 2021. november 09.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza Családok Átmeneti Otthona
A hír letölthető PDF formátumban.