Az ünnepi időszak kedves emlékei

FenyHaza unnep2021 boritokep

Azzal kellett szembesülnünk ismét, hogy lakóink közül sok gyermeknek ez volt az első igazán nyugodt karácsonya, hiszen eddig bizonytalanságban éltek.

Intézményünk legszebb és legjobban várt ünnepe a karácsony. A 2021 évi karácsonyunkat még mindig a vírus árnyékolta be, de minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy a családoknak békés és szeretetteljes legyen ez a szent ünnep.
Már novemberben elkezdtük a készülődést, hiszen hozzánk december 6-án érkezett a Télapó és a Télanyó a kis manóikkal. A gyerekek rajzokkal, süteménnyel és műsorral készültek a fogadásukra.
A műsor nagyon hangulatos volt. Télapós versek és dalok tarkították, és az egyik kisfiú még furulyázott is. A műsor után átvehették a Mikulás ajándékát. Kreatív foglalkozásra is sor került, melyet a gyerekek a manókkal együtt csináltak. Ismét elmondhatjuk, hogy senki sem kapott virgácsot, bár nagyon izgultak, amikor Télanyó egyesével hívta ki a gyerekeket a Mikuláshoz, és ezt mondta közben “akik az idén jók voltak".
Idén ismét hangolódtunk az adventi időszakra, felkészítettük a gyerekek lelkét a karácsonyra. December elsejétől adventi naptárt húztak, minden nap egy kis jutalom várt rájuk este. Húzás előtt az intézmény dolgozói felolvastak a gyerekeknek egy karácsonyi mesét. Nagyon megható volt, ahogy figyeltek minden este és tudták, hogyha eljön az idő, jön a mese és a húzás.
Az idei évben ismét hirdettünk karácsonyra különféle kézműves pályázatokat, így volt karácsonyi rajzpályázatunk és ami nagy sikert aratott az a wc papír guriga szépségverseny volt, ahol társasjátékok voltak a fődíjak. Többfajta guriga díszt kellett elkészíteni, például angyalka, rénszarvas, hóember. Igazán ötletes kreatív művek születtek, sokszor nagyon minimális alapanyagból csodák készültek.
Szoros volt a verseny, hiszen nagy volt a nyeremény. Végül titkos szavazáson a lakók és az intézmény dolgozói döntötték el, kik a nyertesek.
Nem maradt el az idén a karácsonyi fotózás sem, amit a családok kifejezetten szeretnek és várják, mert mindig szép emlék nekik a közös kép, és sokaknak ez az első ilyen fotózásuk.
A Fény Házában a legnagyobb élet a konyhában van, itt sütnek főznek az anyukák, a gyerekek pedig élvezik a sok- sok finom süteményt.
Az idén ismét kitettek az anyukák magukért, a mézeskalácstól a beiglin át minden volt a karácsonyi asztalon.
A karácsonyi ünnepségünk egyszerű és szelíd volt, az intézmény karácsonyfája pirosba és ezüstbe öltözött, a karácsonyi műsort lelkigondozónk Rozi néni állította össze, karácsonyi verseket adtak elő a gyerekek és az anyukák, majd közösen énekeltük az ismert karácsonyi dalokat. Nagyon megható volt, hogy együtt ünnepeltünk még ha szerényen is tettük. Minden évben ilyenkor adjuk át a támogatóink által felajánlott játék és egyéb adományokat a gyerekek legnagyobb örömére, hisz sok gyermeknek ez az első nyugodt karácsonya.
Az intézmény munkatársai minden szeretettükkel készültek, hogy szebbé tudják tenni az idei karácsonyt is, ez számunkra a legfontosabb, hogy akik nálunk laknak csak jó emlékkel távozzanak, és a szívükben elvigyenek egy kis emléket rólunk.
Tavaly elmaradt a munkatársi karácsonyunk, de az idén az intézmény vezetőjétől egy megható ajándékot kaptak a dolgozók. Meghívást kaptunk, hogy együtt nézzük meg az Eiffel Műhelyházban a Messiás című operát.
Fantasztikus volt az épület, az előadás megható és felemelő volt, az pedig, hogy együtt voltunk és együtt éltük át ezt a gyönyörű operát. Számunkra a legszebb karácsonyi ajándék volt.
Minden támogatónknak halásán köszönjük, hogy támogatja a Fény Háza anyaotthont, köszönjük, hogy továbbra is számíthatunk rájuk.

Forrás: Papp Ildikó/Fény Háza Családok Átmeneti Otthona /Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. február 08.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza Családok Átmeneti Otthona

A hírt itt lehet letölteni PDF formátumban.