"Megújuló" nap a Fény Házában

Torodes FenyHaza Rotary boritokep

Február 17-én "Megújuló" nap volt a Fény Háza Családok Átmeneti Otthonában, ez egy hely olyan családok számára, akik védelmet és támogatást keresnek.

Igyekszünk intézményünkben biztonságot nyújtani minden olyan anya és gyermeke számára, akiknek bármilyen krízishelyzet miatt kellett elhagyni az otthonukat, vagy családon belüli erőszak áldozataivá váltak. Egy időben jelenleg 40 férőhelyet biztosítunk a segítségre szoruló családoknak. Szolgáltatásainak célja, hogy az otthonban segítséget kérő anyák megnyugodva, erőt gyűjtve, újraszervezzék életüket, és gyermekeik védelmet kapjanak a további veszélyeztetettséggel szemben. A gyógyulásukat közvetlen segítségnyújtással és közvetett formában (szolgáltatások közvetítésével) törekszünk teljessé tenni.

Pontosan ilyen „szolgáltatás közvetítés” volt a Rotary Klub nagylelkű felajánlása is. Segítségükkel egy fodrász és egy masszőr hölgy jött el az anyukákhoz, hogy megújulhassanak, felfrissülhessenek.
Az édesanyák nagyon elégedettek voltak új frizurájukkal, és a masszázs is kellemes élmény volt számukra. Különösen jó érzéssel töltötte el őket, hogy a mindennapi kihívások mellet, ezen a napon végre hátradőlhetettek és élvezhették, hogy valaki csak velük foglalkozik. Újra nők lehetnek, szépülhetnek és frissülhetnek. Az ingyenes szolgáltatások mellé még egy-egy tartalmas ajándékcsomagot is kaptak, melyek tele voltak értékes pipere termékekkel, illatszerekkel és finomságokkal. A szépülés mellett a hölgyek gazdagabbak lettek egy örömteli tapasztalattal is, miszerint vannak még olyan elhívatott emberek, akik önzetlen módon, szeretettel gondolnak rájuk és a mindennapi szükségleteikben szívesen segítenek. Az anyaotthonban élő anyák nem engedhetik meg maguknak, hogy ilyen célokra is költsenek, pedig méltóságuk, mentális egészségük visszanyeréséhez nagyon-nagy szükség van a szépségápolásra és a fizikai felfrissülésre is.

Az Üdvhadseregben már hagyománya van ilyen jellegű programoknak. A Válaszút Háza intézményünk 2013. óta folyamatosan szervez Szépségnapokat lakóinak, ahol az útjukat kereső hölgyeknek és uraknak segítséget, irányítűt ad belső motivációik feltárásával vagy akár külső körülményeik megváltoztatásával.

Az itt élők reményvesztetten érkeznek az intézménybe, önállóan már nem tudnak kilépni abból a negatív vákuumból, amelybe belekerültek, ezért van szükségük az intézményi keretek közötti segítségnyújtásra. Ahhoz, hogy életük helyreálljon, reintegrálódni tudjanak a társadalomba és a munka világába, elengedhetetlen az Üdvhadsereg által nyújtott folyamatos lelki gondozás és életvezetési tanácsadás mellett megjelenésükre is gondot fordítani. Ebben segít nekik az intézményekben szervezett Megújuló nap és Szépségnap.
Ez úton is köszönjük a Rotary Klub segítő támogatását! 

Forrás: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. március 01.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza Családok Átmeneti Otthona

A hírt itt lehet letölteni PDF formátumban.