Az Üdvhadsereg oltalma alatt-anyáink élete

Anyak napja boritokep

Mit is jelent anyának lenni? Egy életen át tartó gondoskodást, aggódást azért a kis jövevényért, akit várunk, és mindenkinél jobban fogunk szeretni.

 Ő, illetve ők lesznek a legfontosabbak számunkra, hisz egy nő legnagyobb vágya az anyaság megélése. Átélni minden közös percét attól fogva, hogy kilenc hónapig a szívünk alatt hordtuk, majd mikor világra hozzuk, a kezünkbe adják. Csodás utazás ez egy anya számára különösen, ha családban, az apával közösen élik meg, gondatlanul boldogságban. Sajnos nem mindenkinek adatik ez meg, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott légkört teremtve élje meg a boldog családanya szerepet. Vannak, akiknek nem ezt rendeli a sors, így nehéz küzdelmekkel néznek szembe minden nap.

Egy bántalmazó kapcsolatból való menekülő, vagy az otthonát elveszítő anyuka a Fény Házában megnyugvásra, oltalomra lel. Sok anyukának hosszú idő, akár évek szükségesek ahhoz, hogy rászánják magukat a váltásra és új életet kezdjenek. Nem könnyű élethelyzet, mikor hátrahagyod a családi otthonodat, minden emlékedet, a gyerekekkel és egy táskával elindulsz, majd megérkezel az ismertetlenbe. Először kell pár nap minden családnak, míg feloldódnak és rájönnek, hogy nálunk biztonságban vannak. Rábízhatják az életüket a hivatásukat szerető szakemberekre, hiszen az Üdvhadsereg oltalma alatt állnak. A gyerekek rugalmasak, hamar új barátokat fedeznek fel, könnyen alkalmazkodnak az új helyzethez, az anyukák pedig, próbálják nem mutatni a gyerekeknek és a külvilágnak a belső fájdalmat és a vágyakozást egy jobb életre, ami sokszor csak álom marad a mókuskerékben.

A szürke hétköznapokban néha, ha csak pillanatokra is jó kicsit elérzékenyülni, főleg Anyák napján, átadni magunkat az anyai szeretet régi pillanatainak, mikor még minden rózsaszín volt. Belenéznek az anyák a gyerekeik szemébe, és boldogság tölti el a szívüket.

Legszebb emlékeink a kis ajándékok, az élmények, melyeket kapunk a gyerekeinktől. Legyen az egy csokor virág, egy kézzel készített apró meglepetés, egy anyáknapi vers vagy "Orgona Ága" dal.
Az idei Anyák napját nagy izgalommal várták a gyerekek, egész szombat délután készítették a meglepetés ajándékot. A kis fehér szívecskét körbe fűzték piros fonallal és a belsejébe kis üzenetet írtak. Ők dönthették el, ki mit ír a belső részbe és szinte mindenki ugyanazt írta: Szeretlek Anya!

Forrás: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. május 17.
A kép forrása: Üdvhadsereg | Fény Háza Családok Átmeneti Otthona

A hírt itt lehet letölteni PDF formátumban.