Élmények a Western Faluban

WesternFalu boritokep

Még léteznek nagylelkű emberek, akik a háttérbe húzódva adakoznak, akiknek nem kell a hírnév a közösségi hálón, ők csak csendben, szívből adnak.

Néhány nagylelkű ember egy állami szervezet segítségével nagyot álmodott. Olyan gyermekotthonokat és anyaotthonokat keresett meg, amelyek lakói örömmel vennének részt egy fantasztikus napon a Fejér megyében található tordasi Western Faluban.

A jótékonyságuknak köszönhetően 500 fő vehetett részt a programon, köztük a Fény Háza Családok Átmeneti Otthona lakói is, akikkel megtelt egy nagy busz. A gyerekek izgatottak voltak, hisz sokuknak még semmilyen élményben sem volt részük eddig a kis életükben. Gyönyörű szép időt rendeltek nekünk fentről, hétágra sütött a nap, ez jó kezdet volt, hogy felejthetetlen, boldog napunk legyen.

Már a bejáratnál kedves fogadtatás várta a gyerekeket, mindenki kapott egy reggelizős csomagot, hogy még véletlenül se kezdje senki üres hassal a napot. A reggeli elfogyasztása után kezdődött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pénzügyőr zenekarának hangversenye, majd ezt követően lehetett megindulni, hogy felfedezzék, bejárják az egész Western Falut.

A gyerekek különféle helyszíneken próbálhatták ki az ügyességüket, kreativitásukat, még filmet is forgathattak, ha éppen ahhoz volt kedvük. A több órányi színes program alatt,folyamatosan gondoskodtak arról, hogy a gyerekek ne szomjazzanak meg a nagy melegben. Délben bőséges, kétfogásos ebéddel, házi szörpökkel és jégkrémmel készültek a kedves vendéglátóink.

A nap végére meglepetésként a gyerekek kereső kutyás bemutatók láthattak, majd népszerű, kedvelt emberek társaságában készítettek róluk fényképeket.

A program kora délutánig tartott, nehéz szívvel búcsúztak a gyerekek a falutól, a hazafele vezető úton csendes volt a busz, szinte mindenki elfáradt a sok élményben,
különösen rodeó bikázásban. A buszon csak alvó gyereket lehetett látni, akik a cowboyok kalanddal teli álmát álmodták.

A Fény Háza családjainak és munkatársainak nevében köszönjük ezt a gyönyörű, kalandokkal teli napot azoknak, akiknek a segítségével egy életre szóló élményben részesülhettünk!

Te pedig a mikor alamizsnát osztogatsz, ne tudja a te bal kezed, mit cselekszik a te jobb kezed; Hogy a te alamizsnád titkon legyen; és a te Atyád, a ki titkon néz, megfizet. (Máté evangéliuma 6. rész 3-4. vers)

Forrás: Fény Háza Családok Átmeneti Otthona | Papp Ildikó | Kommunikációs osztály
Dátum: 2022. július 06.
A kép forrása: Üdvhadsereg Fény Háza Családok Átmeneti Otthona

A hír letölthető innen PDF formátumban