Az anyaotthon lakóinak élete

Kiszolgáltatottság és remény. Az Üdvhadsereg egyik anyaotthonának lakóival beszélgetett a 24.hu

Sára idén augusztusban költözött be az otthonba öt gyermekével együtt, miután a gyerekek apja börtönbe került. Judit gyerekeit anyósa neveli, még karácsonykor sem találkozhatott velük. Anikó városról városra menekült bántalmazó párja elől. Az Üdvhadsereg egyik anyaotthonának lakóival beszélgetett a 24.hu

Anyaotthon? Az amúgy mi?

– érkezett felém a kérdés több helyről, amikor említettem, hogy az Üdvhadsereg egyik anyaotthonába készülök ellátogatni. A problémák talán valahol itt kezdődnek. Akik nem kerülnek be a szociális ellátórendszer látóterébe, azok számára a társadalom egyik tartópillérét jelentő ágazat gyakorlatilag nem is létezik, miközben szociális munkások nélkül nem túlzás azt állítani, hogy összeomlana körülöttünk a világ. Legalábbis az általunk megszokott hétköznapi formája, ahol egészségesek vagyunk, éppen nem gyászolunk senkit, és a munkahelyünkről sem rúgtak ki minket.

Az épületbe lépve olyan érzése támad az embernek, mintha egy jobbféle apartman aulájába érkezne, ahol ő is szívesen eltöltene egy hétvégét az otthoni káosztól való megszabadulás reményében. És valami ilyesmi történik az itt élő anyákkal is, csak ők két nap helyett másfél évre költözhetnek ide. Megkapják a lehetőséget, hogy élhető körülmények közt, biztonságban neveljék gyerekeiket, amíg kitalálják, hogyan és merre tovább.

A teljes cikkért kattintson ide.



Forrás: 24.hu

Dátum: 2023. Január 15.

A kép forrása: Szajki Bálint / 24.hu