Farsang volt a Fény Házában

farsang

Az aulát megtöltötték a hercegnők, varázslók, különféle szuperhősök
 

Intézményünk családjai ismét kitettek magukért! A téli hópelyheket felváltották a tavaszi virágszirmok. Gyönyörűséges dekorációt készítettek, amitől a hozzánk érkező látogatóknak eláll a szava és a nálunk élő családoknak is boldogság hazajönni.

Egy ilyen dekoráció készítés több munkafolyamatból áll, először is ki kell találni mi legyen a minta,  hány darab szükséges, milyen alapanyagból készüljön, megrajzolni az összes virág sablonját, majd kivágni és összeragasztani. Ezek a munkafolyamatok sokszor napokat vesznek igénybe, mert az anyukák ugyan lelkesek, de a folyton nyüzsgő gyerekekre fél szemmel mindig figyelni kell.

A feladatokat felosztják egymás közt, de vannak olyan munkarészek amikor a gyerekek is szívesen beszállnak, ilyen például a virágszirom vágás, amit nagyon szerettek. A segítség mellett, fejlesztési célzatai is vannak az ilyen programoknak, hisz egyrészt csapatban dolgoznak, együtt visznek valamit véghez, másrészt pedig a finommotorikát is fejlesztjük a vágás technikával. Ezt mind játékosan. Egészen kicsik is szívesen odaálltak vágni, aki kicsi vagy középső csoportos, az inkább a virág bibéjét vágta, míg a nagycsoportosok és az iskolások a virágszirmokat az anyukákkal közösen készítették el.

A ragasztást az anyukák csinálták a csendes pihenők alatt, mert ezek a munkafolyamatok már precizitást igényeltek. A tavaszváró dekorációnk szépséges lett végül, farsang napján már az aulát díszítette.

Az idei farsangunk teltházas volt, az aulát megtöltötték a hercegnők, varázslók, különféle  szuperhősök, de legnagyobb sikerük továbbra is az állatoknak voltak. Az anyukák lekváros fánkot sütöttek a gyerekeknek, az intézmény pedig tombolával készült. Csendes pihenő után kezdődött a móka, lehetőség volt énekelni és táncolni tombolajegyekért!

Több mint két órás tombolahúzás után, mindenki valami szuper ajándékkal lett gazdagabb. Ismét egy élményekkel teli farsanggal búcsúztattuk a telet és boldogan várjuk a tavaszt! 

Forrás: Kommunikációs osztály I Fény Háza
Dátum: 2023. március 07.
A képek forrása: Üdvhadsereg I Fény háza